Wannabe Chef

Omlós toast kenyér répalével

Régen volt már igazi péksütemény a blogon (nem túl gyakran készül nálunk ilyesmi), de kísérletezni nagyon szeretek izgalmasabb variációkkal. A répalé nagyon jól hangzott egy toast kenyérbe, gondoltam kipróbálom milyen lesz. Nekem van zöldségcentrifugám, de répalevet a dm-ben is lehet kapni kisebb dobozos kiszerelésben a bio polcokon.

Sütés közben már lehetett érezni a répa kellemesen édes illatát. A kenyér belül nagyon omlós és puha, másnap reggelire is még friss maradt. A répalé gyönyörűen megfestette a toast kenyeret, csodás üde színt kapott tőle.

Elkészítése a kelesztést leszámítva nagyjából 15 perc. Tehéntej helyett lehet használni rizstejet vagy zabtejet, élesztő helyett pedig élesztőporral is megoldható a sütés.

Reggelire mézzel, gyümölcslekvárral és vacsorára is nagyon finom! 1 éves kisfiam pár perc alatt befalta.

 

Recept:

65 dkg liszt

2,5 dkg friss élesztő (vagy fél kiló liszthez elegendő mennyiségű élesztőpor)

10 dkg margarin

2 kk só

2 ek cukor

2,5 dl friss répalé

0,5 dl tej

2 tojás

1. A liszthez hozzáadom a sót, és összemorzsolom a margarinnal.

2. A kenyérhez élesztőport használtam, ezért nem futtattam fel tejben az élesztőt, hanem egyszerűen hozzáadtam a lisztes keverékhez az élesztőport, a cukrot és a tejet is. Lehet használni hozzá rizstejet, zabtejet és tehéntejet is.

3. Hozzáöntöm a répalevet majd a tojásokkal együtt rugalmas, lágy, fényes tésztát gyúrok. Letakarom, és 1 órát kelni hagyom.

4. Közben egy másfél literes szögletes formát kivajazok, kilisztezek. Amint megkelt a tésztám, téglalapot formázok belőle és beteszem a toast kenyér sütő formámba, majd abban is állni hagyom még 30 percig.

5. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és nagyjából 40 percig sütöm a kenyeret, de előtte tűpróbát végzek.

Az eredeti recept az Éva Magazinban jelent meg. 

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!