Wannabe Chef

Inspiráló karácsonyi ötletek: csokoládés muffin-por

Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült  nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz hozzávalókat összekeverem, becsomagolom és az elkészítési útmutatót  is mellékelem. Ez a házi muffin-por 3 perc alatt megvan, ráadásul egy igazi last minute ajándék, mert alig szükséges bele némi hozzávaló, és azok még az utolsó napon is beszerezhetők, ha épp nincs otthon belőlük.

IMG_9031

Csokoládés muffin

Recept (12 muffinhoz)

15 dkg fehér liszt

1 csomag sütőpor

2,5 dkg cukrozatlan kakaópor

5 dkg tört étcsokoládé (apró darabokra vágva)

15 dkg nádcukor

2 tojás

15 dkg vaj, vagy Rama

3 evőkanál baracklekvár

1. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrozatlan kakaóport, a felkockázott étcsokoládét és a nádcukrot. Díszüvegbe, vagy celofánba csomagolom (ez lesz az ajándékom). Kis fityegőt is mellékelhetünk hozzá, amin az elkészítést is leírjuk.

2. Közvetlenül sütés előtt egy másik tálban összekeverem a nedves hozzávalókat: a tojásokat, a vajat és a lekvárt. Hozzáöntöm a nedves hozzávalókat a szárazhoz és jól elkeverem. Sűrű masszát kell kapnunk. Kanállal osztom el a tésztát egyenlő részben a muffinformákban. 170 fokon sütöm 20 percig és a tepsiben hagyom kihűlni.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!