Wannabe Chef

Sokmagvas kenyér (lisztmentes, élesztőmentes, vegán)

Ez a kenyér tényleg csak magokat tartalmaz: lenmagot, zabpelyhet,  kölest, hajdinát, chiat, mandulát… A kívül ropogós, belül nedvesebb „vollkorn” típusú kenyér lisztmentes, élesztőmentes, vegán és hűvös helyen legalább 1 hétig eltartható.  

sokmagvas-vegan-kenyer

 

Elkészítés: 1 és ¼ óra előkészítés + kb. 1 és  ¼ óra sütés

Recept

Hozzávalók (egy kis kenyér formához)

145 g napraforgómag

100 g szeletelt mandula

60 g hajdina, átmosva

60 g köles, átmosva

195 g apró szemű zabpehely

85 g lenmag

30 g útifű maghéj

35 g chia mag

2 teáskanál finom tengeri só

2 evőkanál méz

45 g kókuszolaj (olvasztva) vagy olívaolaj

2 és ¾ bögre víz (bögre = 250 ml-es)

1. Melegítsük a sütőt 160 fokra. Helyezzük egy sütőlapra a napraforgómagot, mandulát, hajdinát és kölest, és pirítsuk a sütőben illatosra, aranybarnára kb. 8-12 perc alatt.

2. Közben egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lenmagot, az útifű maghéjat, chia magot és a sót. Amikor a napraforgómagos keverék már kellően megpirult, vegyük ki a sütőből és vegyítsük a zabpelyhes keverékkel. Adjuk hozzá a mézet, az olvasztott kókuszolajat és a vizet, majd gyúrjuk alaposan össze. Kis kenyérsütő formába tegyünk sütőpapírt, kanalazzuk a tésztát a formába (kezünkkel egyengessük el a tetejét) és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten legalább 1 órán keresztül.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a kenyeret helyezzük a sütőbe és kb. 1 és negyed órát süssük, míg sötétbarna színt kap. Hagyjuk hűlni, majd vegyük ki az kenyérsütőformából és távolítsuk el róla a sütőpapírt.

Hasonló recepteket a blogon itt találtok:
  
Lenmaglisztes kenyér

Szilvás kenyér mandulával

Omlós toast kenyér répalével

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!