Wannabe Chef

Sütőtökös-fekete szezámmagos süti

Ez a pihe-puha, könnyed kis süti a hétvégi sült tök maradékából készült. Egy kis illatos, pirított fekete szezámmaggal dobtuk fel, igazán különleges ízt adott az amúgy is fincsi sütinek. Semmi cicoma, semmi túlspirázás, de nemcsak az íze isteni, hanem a színe is gyönyörű; én kifejezetten imádom a narancsos alapszínben feltűnő fekete kis magokat! Jó látni, hogy… Tovább »

Hétköznapi luxus, nemcsak hétköznapokra

Tudom, ez most kicsit szentimentális lesz, de nekem igenis luxusnak számít hétköznap pihe-puha, langyos, frissen sült péksütit reggelizni itthon, a saját kis kuckómban. Ilyesmire leginkább soha sincs időm, örülök, ha a munkába rohanás előtt valamit gyorsan bekapok. Most viszont úgy adódott, hogy volt bőven szabadidőm + fél csomag párás levegőtől felpuhult Wasa (és 2 szelet penészes Bakonyi… Tovább »

A sokoldalú sült (pirított) rizs

Ez a poszt is (csakúgy, mint az előző) a rizskultúra (vagy rizskultusz?) jegyében készül Ezt Ettem Écinek köszönhetően, aki volt olyan bátor, hogy a RIZS-t adja meg a mostani VKF témájának. A rizs megosztó… Van aki szereti, és vannak, akik ki nem állhatják (bár szerintem azért, mert ők még nem kóstoltak igazán jó rizst). Ízlések és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!