Wannabe Chef

Egészséges reggelik 6. rész: Tápláló meleg reggelik

Az egészséges reggelik sorozatban írtam már lisztmentes áfonyás palacsintáról, lenmaglisztes kenyérről, zabos kekszről, nyers vegán reggeli zabkása, és könnyű tápláló reggelik mellett vegán cékla-alma juice-ról is. Utóbbiakat többségében hidegen fogyasztjuk, ezért most ezt a részt a meleg reggelikről írom. Tápláló, meleg reggelit sokunknak nincs elegendő ideje készíteni a hétköznapokban. A karácsonyi szünetre terveztem időzíteni ezt a bejegyzést,  amikor kicsit… Tovább »

Sütőtökös-fekete szezámmagos süti

Ez a pihe-puha, könnyed kis süti a hétvégi sült tök maradékából készült. Egy kis illatos, pirított fekete szezámmaggal dobtuk fel, igazán különleges ízt adott az amúgy is fincsi sütinek. Semmi cicoma, semmi túlspirázás, de nemcsak az íze isteni, hanem a színe is gyönyörű; én kifejezetten imádom a narancsos alapszínben feltűnő fekete kis magokat! Jó látni, hogy… Tovább »

Gyors sütőtök lepénykék

Mi ezekkel a gyors sütőtökös lepénykékkel nyitjuk az idei sütőtök szezont! Nálunk délutáni nasinak készült, kizárólag azért, mert nem volt kedvünk (és időnk) kivárni, amíg a sütőben megsül a tök, de bármilyen főétkezés kiegészítőjeként is megállja a helyét, csakúgy, mint a nyáron posztolt cukkini lepénykék. (Emellett nincs benne sem tojás sem tejtermék, szóval abszolút vegán… Tovább »

Vendég bejegyzés Eztettem: a bolt-tól

Következő vendégünk Papp Éci, az Ezt ettem blog írója és az Eztettem: a bolt tulajdonosa. Éci blogját néhány hónapja kezdtem olvasni, aztán megismertem kreatív oldalát is: a boltot. Majd egyszer csak rákattantam a kapszlikra, a szívószálakra… A blogján található recepteken és fantasztikus fotókon kívül a boltjában szuper portékákat is találtok! Interjút készítettünk Écivel a boltjáról, a gasztrofotózásról, az ír konyháról és… Tovább »

A sokoldalú sült (pirított) rizs

Ez a poszt is (csakúgy, mint az előző) a rizskultúra (vagy rizskultusz?) jegyében készül Ezt Ettem Écinek köszönhetően, aki volt olyan bátor, hogy a RIZS-t adja meg a mostani VKF témájának. A rizs megosztó… Van aki szereti, és vannak, akik ki nem állhatják (bár szerintem azért, mert ők még nem kóstoltak igazán jó rizst). Ízlések és… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon, azaz tempura donburi

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk… Tovább »

Mangó puding

Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítő, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek… Tovább »

Vietnámi palacsinta-bahn xeo

Az egyik legjobb kaja, amit a tavasz közeledtével el tudok képzelni! Percek alatt elkészíthető, nem kell különösebb főzési tudomány hozzá és iszonyat mennyiségű zöldet (salátalevél, friss zöldfűszerek) meg lehet enni vele, méghozzá észrevétlenül! “Az Isten is street food-nak teremtette. Vagy party kajának.”-írta Funky Pho róla. Én azonban tovább mennék: nemcsak party kajának jó, hanem bármikor, szóval próbáljátok… Tovább »

Fokhagymás-miszos csirkenyársak

Röviden: ez az étel egyszerű, de nagyszerű! Elkészíteni egyszerű, könnyű étel, jól is néz ki és nem utolsó sorban isteni finom, tele a misztikus, leírhatalan umamival a miszonak köszönhetően. Bár a magyar lakosság körében -egyelőre- nem túl elterjedt a miszo, de aki rászánja magát és vesz egy kisebb dobozzal/zacskóval egészen biztos, hogy nem fog csalódni,… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon-kakiage don

Ki szereti a sült hagymát és a rántott hagymakarikákat? Mert mi nagyon szeretjük, bár pl. a rántott hagymakarikát kicsit macerás elkészíteni otthon, ráadásul hiába áll panírban a fél konyha, akkor sem sikerül eleget készíteni belőle… Jóval egyszerűbb és gyorsabban elkészíthető ez az étel, a kakiage (かき揚げ), ami szabadon választható zöldségekből készül és nagyon-nagyon ropogós a “bundája”…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!