Wannabe Chef

Füstölt lazacos brokkoli krémleves

Ezt a brokkolis finomságot most kivételesen nem én főztem, hanem anyósom, Sylvi, egyik hétvégén kaptunk tőle ebédet. Őt az Ikea kínálta kóstolóval, ezzel az isteni finom krémlevessel, és receptet is kapott hozzá, ezért rögtön lecsaptam rá. Nem is a klasszikus változat, ugyanis füstölt lazac jár mellé, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen remekül fognak illeni egymáshoz. Az Ikeában is… Tovább »

Csicseriborsós-brokkolis egytál és food styling

Újra food styling, végre! Néhány napja ennek a két szónak a bűvöletében élek és egész múlt héten ezzel kapcsolatos impulzusok értek. Korábban készült már beszámoló a blogra arról az ételfotós workshopról, amin részt vehettem, több alkalommal. Zitával (Pasztellbarokk) most kitűztük a következő ételfotó és food styling workshop időpontját és már tervezzük a témát is. Ilyenkor szorgosan fotózok, majd… Tovább »

A sokoldalú sült (pirított) rizs

Ez a poszt is (csakúgy, mint az előző) a rizskultúra (vagy rizskultusz?) jegyében készül Ezt Ettem Écinek köszönhetően, aki volt olyan bátor, hogy a RIZS-t adja meg a mostani VKF témájának. A rizs megosztó… Van aki szereti, és vannak, akik ki nem állhatják (bár szerintem azért, mert ők még nem kóstoltak igazán jó rizst). Ízlések és… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon, azaz tempura donburi

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk… Tovább »

Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite

Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Brokkolis quinoa és nyuszitojás bento

A bento ebédes dobozt jelent, amit általában úgy állítanak össze, hogy fehérje, szénhidrát, zöldség (esetleg pici édesség és gyümölcs) is legyen benne. Lényege, hogy többféle étel van szorosan összerendezve, tehát esetenként egymásra pakolva. Például koktélparadicsom, húsgolyók, mini palacsinták, mini szendvicsek, uborka szeletek salátalevélen, bármi, bármi, bármi! Húsvét közeledtével már alig vártam, hogy kipróbálhassam az új tojásformázómat, amit… Tovább »

Könnyű szezámos csirke brokkolival

Rohanós napokra tökéletes étel, mert gyorsan és könnyen elkészíthető. És nem is annyira kalóriadús, viszont tápláló és nagyon ízletes. A mai köret kókusztejjel párolt jázmin rizs volt hozzá (egyik nagy utazó ismerősöm szerint Zanzibáron így készítik). Egyáltalán nem bántam meg, hogy kipróbáltam a zanzibári verziót, mert a kókusztej nagyon finom aromát adott az egyébként is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!