Wannabe Chef

Háztáji csemegék: lekváros házi burgonyás nudli

Nálam a nyár mindig kicsit visszaidézi a nagymama konyháját és főztjét. A nyári gyümölcsszedéseket és lekvárfőzést, a leveseket, a főzeléket, a szörpöket, a magyaros ízeket, a kovászos uborkát…. igazi háztáji csemegék! És ilyen a szilvásgombóc is, ami helyett mi leginkább lekváros nudlit készítünk itthon. Idén már kétszer is készítettem friss eperlekvárral, amit Anyukám főzött be nekünk. Ez a lekvár isteni finom és megígérem,… Tovább »

Ricottás sajt muffinsütőben

Mostanában sokat kísérletezem mindenféle fűszerrel, az alapanyagokat is variálom, és ha az újraértelmezett verzió ízei jól harmonizálnak egymással, az már fél siker. Ezt a ricottás sajtot mindenáron a hétvégi családi grillezésen szerettem volna az asztalra tenni. Sajnos a serpenyőben nem állta a gyűrődést (vagyis szétesett). A sajtos tejszínes tészta végül muffinsütőben bírta ki a sütést. Megsütve, majd a tepsiben lehűtve szuper… Tovább »

Könnyített klasszikus

Amikor ma délelőtt megláttam a piacon az újkrumplit, rögtön eszembe jutott gyerekkorom egyik tipikus hétvégi, nyári ebédje; rántott csirke petrezselymes újkrumplival (uborka és/vagy paradicsom salátával). Szinte éreztem a petrezselyem és az üde, ecetes-cukros uborkasaláta illatát és bár mostanában egyre kevesebbszer készítek burgonya köretet (rántott csirkét meg még annál is sokkal kevesebbszer), az apró újkrumpliknak nem… Tovább »

Burgonyás hagymás omlett füstölt sonkával

A legutóbbi spanyol tapas kurzustól annyira feltöltődtem, hogy azóta, ha időm engedné megállás nélkül csak tapasokat készítenék a konyhámban. Újabb kísérletem húsvéti sonka hasznosítására a burgonyás hagymás omlett (tortilla de patatas), ami füstölt pulykasonkával vagy pörcösre pirított bacon szalonnával is elkészíthető. Sokacz Bernadett, a spanyol tapas kurzus vezetője megmondta mitől lesz “igazi spanyolos” az omlettünk: akkor, ha a belseje… Tovább »

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.   Hozzávalók (4 személyre): 3 ek olaj 30 dkg burgonya lereszelve 1 szál póréhagyma 3 tojás 1 dl tejszín 10 dkg kéksajt 3 ek paradicsompüré só, bors   1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk… Tovább »

Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő,… Tovább »

Zöldborsókrémleves burgonyával és joghurttal

Most, hogy már nincs szezonja a zsenge zöldségeknek és egyébként is már kevesebb friss zöldet kapni a piacon, elővettem a mélyhűtőből a fagyasztott alapzöldségeket. Nem mindig kíván az ember nehéz ételeket, és most a sok családi hétvégi ebéd után különösen jól esik egy könnyebb leves. Az egyszerűbb krémlevesekkel általában sincs sok macera, ez a tavaszidéző zöldborsókrémleves alig 30… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!