Wannabe Chef

Cukormentes vegán banános fagylalt

El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani… Tovább »

Megújult a Wannabe Chef + házi földimogyoróvaj

Örömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.A megújult blog… Tovább »

Cukormentes, csokoládés banán fagylalt

Ha készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Koccintsunk Bounty-val?

IGEN!!!!! Aki egyszer megkóstolja ezt a kókuszos-krémes finomságot, egész biztos, hogy mindig IGEN-nel fog válaszolni erre a kérdésre! A Bounty maga az “Édenkert íze” és ez a kókuszos, könnyed finomság is! Az eredeti recept a Nosalty-ról van, de én alaposan átalakítottam annak érdekében, hogy minél kevesebb üres kalória legyen benne, így ez a desszert, vagy… Tovább »

Egészséges reggelik 3. rész (Vendég bejegyzés My Rawsome Lifetól)

Azt gondolom, hogy a száz százalékosan nyers étrendre való átállás mindenkinek a saját megítélésétől függ. Több barátommal, rokonommal kapcsolatban tudom, hogy számukra a nyers étrendre való átállás a lehetetlenséggel lenne határos. Én személy szerint Márta nyersétel blogját (My Rawsome Life) már régóta követem,  mert lenyűgöz, hogy a gyümölcsöket milyen sokoldalúan képes felhasználni. Az édes íz eléréséhez datolyát, érett… Tovább »

Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás… Tovább »

Vegán vörösáfonyás napraforgókrémes golyók

A Donum Terrae és Tóth-Nacsa Ági (Boldog Kukta) keresett meg minket néhány héttel ezelőtt: lehetőséget kaptunk, hogy teszteljük a Donum Terrae magkrémjeit egy játék keretén belül. Néhány nappal később kaptam egy csomagot, melyben napraforgókrém lapult, azzal az instrukcióval, hogy készítsek vele határidőre egy finom desszertet. A játék végén az összes receptből egy gyűjtemény készül a Donum Terrae webolalra,… Tovább »

4gyümölcsös kompót

Mióta elmúltak a meleg hónapok, a 2 és fél éves B.-vel a megszokott kötelező gyümölcsöt leváltottuk finom, meleg kompótokra. Pazar tízórai vagy uzsonna lesz belőle és még én is jól lakom vele. Készült már a blogra körtés-almás kompót, (amit nyáron pürévé dolgozva, banánnal és kókusztejjel keverve jégkrémmé varázsolhatunk) és epres-almás kompót is (ami még melegen, mandulás-cukormentes palacsintával egyszerűen mennyei)!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!