Wannabe Chef

Vegán vörösáfonyás napraforgókrémes golyók

A Donum Terrae és Tóth-Nacsa Ági (Boldog Kukta) keresett meg minket néhány héttel ezelőtt: lehetőséget kaptunk, hogy teszteljük a Donum Terrae magkrémjeit egy játék keretén belül. Néhány nappal később kaptam egy csomagot, melyben napraforgókrém lapult, azzal az instrukcióval, hogy készítsek vele határidőre egy finom desszertet. A játék végén az összes receptből egy gyűjtemény készül a Donum Terrae webolalra,… Tovább »

Jamie nyers csokoládé tortája

Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver  észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »

Háztáji csemegék: házi szilvalekvár és datolyás müzlis kenyér

Új sorozat indul a wannabe chef oldalán Háztáji csemegék címmel. A szülinapi posztunkban már említettük, hogy a megszokott posztok mellett házi készítésű különlegességeket fogunk összegyűjteni nektek, hétről hétre. Korábban a pálcikás jégkrém recepteknek, a rusztikus pitének, a mandulás szilvás házi kenyérnek  és a villámgyors házi pestonak akkora sikere volt, hogy úgy döntöttünk, a háztáji finomságokból sorozatot indítunk. Szerencsére ma már egyre több termelői piac nyílik,… Tovább »

Sütőtökös zabos muffin és egy kis nosztalgia

Unokatestvéremmel névnapozni ültünk össze a héten és csodás ajándékokat kaptam. Gyerekkori levelezéseinket, régi receptjeinket és dédnagymamám receptkönyvét adta nekem. Ez olyan örömöt okozott, hogy azóta már többször átlapoztam oda-vissza. A kiadvány eredeti címe “Hogyan készül a jó sütemény?”, és olyan régi, hogy 1924 és 1940-es évek eleje közötti kiadású.  Tele van olyan édességekkel, amik régen divatosnak számítottak, ma viszont kikoptak a köztudatból. Ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!