Wannabe Chef

Jamie nyers csokoládé tortája

Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver  észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »

Fügés mini muffinok

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy valami olyasmit vett, amire nem is igazán volt szüksége, de nem tudta otthagyni a boltban… Na, így jártam én is szombaton, amikor megpillantottam a cuki, pasztellszínű mini muffin papírokat… De ha már megvettem őket, gondoltam letörlöm a régóta porosodó mini muffin sütőmet is és készítek bennük valamit a délutáni kávézáshoz…. Tovább »

Fügés sonkás gorgonzolás saláta

Úgy kezdődött hogy volt itthon egy rakás friss fügém. Mert a zöldséges megfűzött és rám sózott ismét egy drága gyümölcsöt, majd győzködött, hogy főzzek belőle pálinkát vagy lekvárt…. Miután ez az első próbálkozásom a friss fügével, inkább valami egyszerűbbel kezdem, azt hiszem. Ráadásul  az utóbbi időben rengeteg édességet készítettem, ezért most egy kis zöldre vágytam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!