Wannabe Chef

Háztáji csemegék: gesztenyelisztes gnocchi gombával, tejszínnel

Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »

Csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával

Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lila hagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt… Tovább »

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

  Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól. Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek… Tovább »

Diós bucik gesztenyeliszttel

Karácsony előtt két héttel, a sok ünnepi poszt, gasztroajándék és nyereményjáték közé most beszorítok egy finom gesztenyelisztes diós buci receptet. A gesztenyeliszt olyan ételek és sütemények készítéséhez ajánlott, amelyekben érvényesülhet a gesztenye jellegzetes íze. Keverhetitek más lisztekkel is, de ki is váltható vele a liszt teljes mennyisége – ezt azoknak ajánlom, akik kedvelik a gesztenyeliszt kicsit füstösebb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!