Wannabe Chef

Háztáji csemegék: vegán magos kréker

Ezek a gluténmentes, vegán magos kekszek szuper vendégvárók. Ropogtatnivalónak és mártogatósnak is kiválóak. Amikor kevertem a krékerek magos, narancsos, mandulalisztes tésztáját, türelmetlenül vártam mi sül ki ebből a sós-édes ízből. Pont összhangban van a magok sós íze a juharsziruppal. Nagyon finom lett. Szükség van minél több fajta magra, én az eredeti receptúrán változtattam kicsit, mert kendermag helyett napraforgómagot használtam, így… Tovább »

Gluténmentes zserbós muffin

A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Vendég bejegyzés Rita Konyhájától

A Rita Konyhája oldal gasztrobloggerét kértük fel néhány héttel ezelőtt egy vendég bejegyzés megírására. Hadarik Rita neve ismerős lehet sokak számára. Rita receptjeivel rendszeresen találkozhattok magazinokban, néhány hónapja pedig  megnyitotta a KÖLES névre hallgató reformkonyhát és gluténmentes vendéglátóhelyet is, ami pillanatok alatt népszerű lett. Interjút olvashattok Ritával és egy kiváló receptet is megosztott velünk.   Recept: Illatos, zöld… Tovább »

Sárgarépás füstölt tofugolyók

A füstölt tofut mostanában kezdem felfedezni magamnak. Számomra a tofu mindig is “natúr” élelmiszer volt. Talán azért, mert több, Japánban eltöltött év során szinte mindig csak a natúr változatával találkoztam, ami állagra valahogy sokkal lágyabb és krémesebb volt, mint az itthon kapható változatok. (Eleinte nehezen is érintett, hogy az itthon kapható tofuk elég kemények, pontosabban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!