Wannabe Chef

Egészséges reggelik 7. rész: Grapefruit-sárgarépa-gyömbér juice

    Továbbra is nagyon kedveljük itthon a házilag készíthető smoothie-kat és juice-okat. Mostanában nem jut rá minden nap idő, mert az az igazság, hogy két egészen pici gyerek mellett sokkal egyszerűbb elővenni a joghurtos dobozt a hűtőből tízóraira, mint nekiállni megtisztítani a gyümölcsöket és zöldségeket a centrifugáláshoz. Néhány napja viszont újra elkezdtem nézegetni a receptkönyveket, bújni a blogokat és… Tovább »

Citromos, gyömbéres, mentás frissítő és styling workshop

  Nemrég új szerelem kezdődött nálam, a food styling. Részt vettünk blogos barátnőmmel egy fantasztikus ételfotó és styling workshopon a Fahéj magazin műhelyében. Rengeteg új és hasznos információt kaptunk a fotózáshoz (géphasználatról, kompozíciós szabályokról, stylingról….), valójában az volt a cél, hogy megtanuljuk, hogy tudunk szép fotókat készíteni műtermi eszközök és berendezés nélkül.  Láthattatok több workshopon készült fotót is a… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: gyömbéres-citromos bonbon

Nem készítek gyakran bonbont házilag, de ezen a héten kedvet kaptam egy kis csokizáshoz. A mini csokitáblácskákat és a bonbonokat is egy nagyon egyszerű receptből főztem: jó minőségű étcsokoládé és vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel fűszereztem őket. A bonbon nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű lesz dolgozni vele: a szilikon formákat csak meg kell tölteni a megolvasztott… Tovább »

Chili szószos garnélarák

Ma van a kínai újév és ezzel beléptünk a sárkány évébe. Juhé! Úgy éreztem, hogy ebből az alkalomból készítenem kell néhány kínai ihletésű finomságot. A menüből (kép alább) most a kedvencem a chili szószos garnéla és a mangó puding volt.   Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Téli süti a Starbucks után szabadon: áfonyás, fehér csokis blondie

Vannak országok, ahol a Starbucks téli kínálatában mindig szerepel a “Cranberry Bliss Bar“. (Merthogy külföldön a Starbucks-ban is sok a szezonális étel, ital, nem úgy, mint nálunk.) A fehér csokis blondie tésztán pikáns krémsajtos réteg van, amit bőven meghintenek savanykás, aszalt vörösáfonyával és mindezt a süti tetejére csurgatott, citrusos ízű fehér csoki koronázza meg. nemcsak finom,… Tovább »

Narancsos csirke. A kedvenc álkínaim.

Biztosan sokan vannak, akik időnként betévednek a kínai büfékbe. Praktikus kis kifőzdék ezek, mert ha szerencsénk van, egész jó menüket vehetünk egészen jutányos áron, sorban állni sem kell sokáig; szóval egy sor érv szól mellettük. Viszont az ételek többsége minden, csak nem igazi kínai, ám így is sokakat rabul ejt pl. egy “illatos-omlós csirke”. Gyere és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!