Wannabe Chef

Ropogós makréla

Ezt a receptet Jamie-nél találtuk és azonnal belopta magát a szívünkbe mert a hal egyszerűen mesés, ropogós, szóval isteni!!! Korábban már próbálkoztunk makrélával, nem sok sikerrel… Ez a mostani recept viszont!!!!! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Illatos-petrezselymes pisztráng

Elronthatatlan, gyors, különleges, illatos, egészséges és nem utolsó sorban nagyon finom is.  Sokáig sorolhatnám még ennek az ételnek a pozítivumait, de helyette csak annyit mondok; próbáljátok ki! Higyjétek el, megéri! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Füstölt lazacos, omlettes temari sushi

Magyarországon sok ember számára (majdnem) egyenlőség jel van a sushi és a nyers hal, illetve a sushi tekercsek, vagyis makizushi és a nigiri között. Holott a sushin/sushiban nem feltétlenül van nyers hal és a sushik formavilága is rendkívül változatos. Itt van pl. ez a kerek kis rizsgolyó, amely tetején ezúttal füstölt lazac és vékony csíkokra… Tovább »

Karácsonyi sült lazac, citromos petrezselymes kapriszósszal

Ünnepi próbafőzésem egész jól debütált a családban ahhoz képest, hogy egy hétig itt vergődtem, mit főzzek majd Karácsonykor: egész pulykát, kacsát, vagy lazacot. A 4 kilós bébipulyka kicsit talán sok lett volna kettőnknek, de ez a villámgyors ünnepi lazac igazán nekünk való lesz. A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke.  … Tovább »

Teriyaki lazac citrusos szoba tésztával, uborka salátával

Ez az étel nemcsak finom, de pillanatok alatt el is készíthető. Még a kezdő szakácsok is könnyen megbírkózhatnak vele, ráadásul nagyon egészséges is. Akár egy ünnepi fogás főételeként is el tudom képzelni. A hozzávalóknál alternatívákat is megadok, bátran lehet kísérletezni! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Füstölt sprotnis melegszendvics

Egyik őszi-téli kedvencem a melegszendvics és ahogy egyre hűvösebb lesz, egyre inkább megkívánom. A feltét lényegében mindegy, egy a lényeg; meleg legyen sok-sok finom, olvadt sajttal a tetején! A füstölt sprotnis melegszendvics nálam egy tipikus hétvégi reggeli, mert nincs is annál jobb, amikor hűvös, ködös reggeleken elkészítjük, a sütőben ráolvasztjuk a sajtot aztán komótosan,a  tv előtt… Tovább »

Lazac roston mangós salsa frescá-val

Salsa fresca, pico de gallo, salsa picada és még ki tudja hányféle néven fut ez a friss saláta, amit a mexikói konyhában általában paradicsom-vöröshagyma-chili (estleg uborka-papaya-mangó) keverékéből készítenek és lime lével illetve friss korianderrel bolondítanak meg. Aki még nem próbálta salátában a mangót és a papayát, biztosan kételkedik, hogy milyenek is lehetnek ezek az egzotikus… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!