Wannabe Chef

Interjú a Mom With Five bloggerével

Riederné Fonyó Barbara, a Mom With Five blog szerzője vendégeskedik a blogomon. Barbara öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyja, posztjai középpontjában a gyerekek, a velük átélt élmények, a család, és a gyereknevelés áll. A folyamatosan frissülő blogján receptek, utazás, DIY, érdekességek témában is találni posztokat. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút és a zserbó receptet, amit nektek készített….   Mutasd… Tovább »

Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például  juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »

Nyuszi kalács

Ki szereti az illatos, foszlós, pihe-puha kalácsot (amire langyosan szinte ráolvad a vaj)? Ugye mindenki? Mi nagyon szeretjük és gyakran kerül a hétvégi reggeliző, vagy uzsonnázó asztalkánkra. Régebben csak anyukámnál volt szerencsém az IGAZI foszlós házi kalácshoz, de amióta nekiduráltam magamat és elkészítettem egy kisebb adagból (25 dkg liszt) az első kicsi kalácsomat (ami nem… Tovább »

Kókuszkrémes süti

  Mióta megszületett G. (már több, mint 2 hónapja), anyósom is rengeteget segít nekünk és általában finomabbnál finomabb édességekkel érkezik hozzánk. Korábban több receptje került már fel a blogra, például a villámgyors zabpelyhes süti mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel, vagy az isteni finom zeller krémlevese, amit B. azóta is imád…. A napokban kaptunk ebből a mennyei kókuszkrémes-kekszes sütiből, ami a “tepsis Raffaello”… Tovább »

Háztáji csemegék: Foszlós kalács és házi kuglóf Fáni Mamától

  Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,… Tovább »

Brokkolis quinoa és nyuszitojás bento

A bento ebédes dobozt jelent, amit általában úgy állítanak össze, hogy fehérje, szénhidrát, zöldség (esetleg pici édesség és gyümölcs) is legyen benne. Lényege, hogy többféle étel van szorosan összerendezve, tehát esetenként egymásra pakolva. Például koktélparadicsom, húsgolyók, mini palacsinták, mini szendvicsek, uborka szeletek salátalevélen, bármi, bármi, bármi! Húsvét közeledtével már alig vártam, hogy kipróbálhassam az új tojásformázómat, amit… Tovább »

Vaníliás-túrós nyuszik

Ünnepek közeledtével mindig elgondolkodom, hogy milyen olyan sütit/édességet lehetne készíteni, ami nem túl cukros, nem tartalmaz túl sok extra kalóriát, hiszen a nagyobb ünnepek alatt mindenki hajlamos túlenni magát. Ez a desszert amellett, hogy viszonylag kevés édesítőt tartalmaz, finom is és még egy előnye, hogy sütés nélkül, akár a legkisebbek segítségével is elkészíthető. A gyerekek… Tovább »

A legfinomabb házi linzer keksz

Anyukámnak köszönhetem ezt a receptet, amit most megosztok veletek! Karácsonykor és húsvétkor dupla adag készül nálunk, mert ez a vajas keksz nagyon kedvelt a családban. A kekszeket bármilyen alkalomra el lehet készíteni, gasztroajándéknak is kiváló és a vajas tészta még a lekváros kosárkák alapja is lehet. Ezek a sütemények még finomabbak, ha a gyúrás után behűtjük és állni hagyjuk legalább egy órát…. Tovább »

Csokoládés amerikai palacsinta

Készült már néhány palacsinta változat a blogra, klasszikus és cukormentes is. Ez a palacsinta a klasszikus pancake csokoládés változata. Titka, hogy hosszú ideig süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni a palacsintákat. A recept egy korábbi húsvéti lapozgatónkban jelent meg.  Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!