Wannabe Chef

Hétköznapi luxus, nemcsak hétköznapokra

Tudom, ez most kicsit szentimentális lesz, de nekem igenis luxusnak számít hétköznap pihe-puha, langyos, frissen sült péksütit reggelizni itthon, a saját kis kuckómban. Ilyesmire leginkább soha sincs időm, örülök, ha a munkába rohanás előtt valamit gyorsan bekapok. Most viszont úgy adódott, hogy volt bőven szabadidőm + fél csomag párás levegőtől felpuhult Wasa (és 2 szelet penészes Bakonyi… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon, azaz tempura donburi

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk… Tovább »

Fokhagymás-miszos csirkenyársak

Röviden: ez az étel egyszerű, de nagyszerű! Elkészíteni egyszerű, könnyű étel, jól is néz ki és nem utolsó sorban isteni finom, tele a misztikus, leírhatalan umamival a miszonak köszönhetően. Bár a magyar lakosság körében -egyelőre- nem túl elterjedt a miszo, de aki rászánja magát és vesz egy kisebb dobozzal/zacskóval egészen biztos, hogy nem fog csalódni,… Tovább »

Őszi zöldség tempura

Rajongásunk a tempuráért változtalan, nem szűnik. Ez nem is csoda, hiszen viszonylag gyorsan elkészíthető a ropogós bundájú finomság és – gyakorlatilag – bármilyen zöldségből, halból, rákféléből készíthető. Nem csoda, hogy szerte a világon nagyon népszerű ez a japán ételként elkönyvelt fogás. Őszi zöldségekből is nagyon finom; mi most gombából, vékonyra szeletelt sárgarépából, édesburgonyából, sütőtökből és padlizsánból… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon-kakiage don

Ki szereti a sült hagymát és a rántott hagymakarikákat? Mert mi nagyon szeretjük, bár pl. a rántott hagymakarikát kicsit macerás elkészíteni otthon, ráadásul hiába áll panírban a fél konyha, akkor sem sikerül eleget készíteni belőle… Jóval egyszerűbb és gyorsabban elkészíthető ez az étel, a kakiage (かき揚げ), ami szabadon választható zöldségekből készül és nagyon-nagyon ropogós a “bundája”…. Tovább »

Padlizsán miszo szósszal

Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, amit számtalan módon el lehet készíteni, mindenhogy finom. A legtöbben bizonyára padlizsánkrémet, töltött vagy rántott padlizsánt, netán muszakát készítenek belőle és sajnos nagyon kevesen tudják, hogy pl. ez a miszo szósszal sütött-grillezett verzió is isteni finom! Ha megfelelően készítjük el, a padlizsán krémes állagúra sül, az édeskés-sós miszo szósz pedig rákaramellizálódik a… Tovább »

Piknik bento a bento piknikre

A Fahéj magazin felkérésére több bentót is készítettünk a lap tavaszi számába, amely “Bento piknik” címen jelent meg. Célunk volt, hogy egy kis ízelítőt adjunk az olvasóknak arról, hogy mi is a bento, ugyanakkor baráti összejöveteleken, pikniken is bátran fogyasztható bento összeállításokat mutassunk be. Az egyik bentónk ez volt. Gyömbéres-szójaszószos csirkenyársak újhagymával, onigiri és mini mozarella-koktél paradicsom nyársak… Tovább »

Sushi bento és ázsiai húsgombócok

A Fahéj magazin felkérésére több bentót is készítettünk a lap tavaszi számába, amely “Bento piknik” címen jelent meg. Célunk volt, hogy egy kis ízelítőt adjunk az olvasóknak arról, hogy mi is a bento, ugyanakkor egy összejövetelen, pikniken is bátran fogyasztható bentó összeállításokat mutassunk be. Az egyik bentónk ez a sushi bento volt. Tettünk még bele ázsiai… Tovább »

Goya champuru, avagy stir fry rücskös (keserű) uborkából

Hááááááááát. A cím kissé tele van zsúfolva idegen, vagyis ismeretlen szavakkal, de akárhogy is próbáltam, nem ment az egyszerűsítés… Ennek a posztnak és a receptnek ez a furcsa zöldség a főszereplője, amit magyarul keserű uborkának (esetleg keserű dinnyének) neveznék (angolból fordítva). A tökfélék családjába tartozik, subtrópusi, trópusi növény, Afrikában, Ázsiában igen elterjedt, de megterem nálunk… Tovább »

Zöldspárga tempura

Imádjuk a zöldspárgát. Kár, hogy csak tavasszal és csak néhány hétig lehet kapni. Minden évben, amikor szezonja van, készül belőle tavaszi tekercs sonkával (kép róla itt) és spárgás-csirkés csirkenyársak is (recept itt) de az egyik leggyorsabb és – véleményünk szerint – legfinomabb elkészítési módja a tempura. Nem kell megijedni, semmi bonyolultat és semmi nehezet nem jelent… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!