Wannabe Chef

Vasárnapi briós

Nálam mindig ez a briós készül hétvégén. Az a nagyszerű benne, hogy kalács alaptésztának is használható. Mostanában nem viszem túlzásba a főzést, mert nagyon kevés időm van, de sütni mindig szeretek – édeset, sósat, kekszet, tortát, kalácsot, bármit, akár ezt a brióst a vasárnap reggeli habos kávé mellé. Nem 20 perces recept, de elrontani sem… Tovább »

Nyuszi kalács

Ki szereti az illatos, foszlós, pihe-puha kalácsot (amire langyosan szinte ráolvad a vaj)? Ugye mindenki? Mi nagyon szeretjük és gyakran kerül a hétvégi reggeliző, vagy uzsonnázó asztalkánkra. Régebben csak anyukámnál volt szerencsém az IGAZI foszlós házi kalácshoz, de amióta nekiduráltam magamat és elkészítettem egy kisebb adagból (25 dkg liszt) az első kicsi kalácsomat (ami nem… Tovább »

Békebeli, foszlós újkalács

Nekem nagyon sokáig (és szinte még ma is) augusztus 20-a a nyár, a nyári szünet végét jelentette. Augusztus 20-a után már kissé meglassul az idő és alábbhagy a tomboló nyár. Gyerekkoromban ez a nap a nyári szünet végét jelentette. 20-a után mentünk tanszereket vásárolni, jött a könyv- és füzet fedés majd indult az iskola… Véget… Tovább »

Háztáji csemegék: Foszlós kalács és házi kuglóf Fáni Mamától

  Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,… Tovább »

Háztáji csemegék: édes mazsolakalács

Karácsonykor nagyon könnyű dolgom van a bejglivel, mert nekünk és a családnak mindig nagymamám süti meg. Ez régóta hagyomány nálunk, amit majd egyszer én fogok átvenni tőle. Én ilyenkor nem bejglit készítek, hanem a mézeskalács klasszikus mellett másfajta karácsonyi süteményekkel kísérletezgetek.  Ezen a héten újra elővettem dédnagymamám receptkönyvét és abból választottam. Erről az 1920-as évekből származó kiskönyvről egy évvel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!