Wannabe Chef

Egy olívász mindennapjai. Interjú.

A régészetet hagyta ott az olívaolajok kedvéért. Egyik prémium extra szűz olívaolajuk − amelyet kizárólag a Michelin‑csillagos Onyx étterem számára választott ki – később az Expoliva világversenyen aranyérmet nyert. Hogyan zajlik egy profi olívaolaj-kóstoló? Milyenek egy olívász hétköznapjai? Tóth Gusztávval, az igazioliva.hu olívaolaj-szakértőjével illatjegyekről, kék poharakról, saját hétköznapjairól és szakmája rejtelmeiről beszélgettünk.  Indulás és sikerek: Spanyolországtól az ONYX-ig − 2006-ben jártunk Madridban,… Tovább »

Bilák Imre, a vad ízvilágú csokoládék mestere. Interjú.

A saját kézzel készített bonbonok nemcsak azért izgalmasak és finomak, mert minden egyes hozzávalóját aprólékosan megválaszthatjuk, hanem azért is, mert benne érződik két kezünk munkája.  Bilák Imre Hollandiában sajátíottotta el a szakma fortélyait, s ma már a kézműves bonbonok és a vad ízvilág méltán elismert mestere.  A bonbonokhoz extrém ízkombinációkat használ, az ízviláguk mégis nagyon harmónikus. A… Tovább »

Top reggeliző és egy életképes álom avagy a Dzsem Pékség. Interjú.

A Dzsem Pékség megnyitásával tovább bővült a top reggelizőhelyek száma. A helyben sütött francia péksütemények, a különleges szendvicsek és a bagelek óriási választéka minket is beszippantott, ezért megkerestük a Dzsem Pékség megálmodóit.  Interjú Bartyik Gabriellával és Nagy Katalinnal, a Pékség tulajdonosaival. Nagyjából egy éve nyitottátok a pékséget. Honnan indultatok és hogy jött az ötlet, hogy egy pékséget nyissatok? Miért nem pont kávézót… Tovább »

Ceruzabab pirított bacon szalonnával

Az előre felkockázott bacon szalonna nagy találmány. Általa sikerült ugyanis megszerettetnem a zöldségeket a párommal. A bacon szalonna gyorsan megsül, és sós íze jól passzol a legtöbb zöldségféléhez. Tejszínes gombás mártáshoz is dobok mindig keveset, bár a zöldség önmagában is zamatos ízt kap a szalonnától. Mindig az enyhén sózott, gyorspácolt császárszalonnát veszem, azt az előre felkockázott fajtát…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!