Wannabe Chef

Füstölt lazacos brokkoli krémleves

Ezt a brokkolis finomságot most kivételesen nem én főztem, hanem anyósom, Sylvi, egyik hétvégén kaptunk tőle ebédet. Őt az Ikea kínálta kóstolóval, ezzel az isteni finom krémlevessel, és receptet is kapott hozzá, ezért rögtön lecsaptam rá. Nem is a klasszikus változat, ugyanis füstölt lazac jár mellé, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen remekül fognak illeni egymáshoz. Az Ikeában is… Tovább »

Füstölt lazacos Mikulás onigiri

Már várjuk a Mikulást, ezért is készítettünk “minimál” Mikulás onigiriket füstölt lazaccal . Természetesen bento-ba is kerülhet, de akár önmagában, tízóraira, vagy uzsonnára is bedobhatunk egyet-egyet. Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Füstölt lazacos, omlettes temari sushi

Magyarországon sok ember számára (majdnem) egyenlőség jel van a sushi és a nyers hal, illetve a sushi tekercsek, vagyis makizushi és a nigiri között. Holott a sushin/sushiban nem feltétlenül van nyers hal és a sushik formavilága is rendkívül változatos. Itt van pl. ez a kerek kis rizsgolyó, amely tetején ezúttal füstölt lazac és vékony csíkokra… Tovább »

Karácsonyi sült lazac, citromos petrezselymes kapriszósszal

Ünnepi próbafőzésem egész jól debütált a családban ahhoz képest, hogy egy hétig itt vergődtem, mit főzzek majd Karácsonykor: egész pulykát, kacsát, vagy lazacot. A 4 kilós bébipulyka kicsit talán sok lett volna kettőnknek, de ez a villámgyors ünnepi lazac igazán nekünk való lesz. A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke.  … Tovább »

Teriyaki lazac citrusos szoba tésztával, uborka salátával

Ez az étel nemcsak finom, de pillanatok alatt el is készíthető. Még a kezdő szakácsok is könnyen megbírkózhatnak vele, ráadásul nagyon egészséges is. Akár egy ünnepi fogás főételeként is el tudom képzelni. A hozzávalóknál alternatívákat is megadok, bátran lehet kísérletezni! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Lazac roston mangós salsa frescá-val

Salsa fresca, pico de gallo, salsa picada és még ki tudja hányféle néven fut ez a friss saláta, amit a mexikói konyhában általában paradicsom-vöröshagyma-chili (estleg uborka-papaya-mangó) keverékéből készítenek és lime lével illetve friss korianderrel bolondítanak meg. Aki még nem próbálta salátában a mangót és a papayát, biztosan kételkedik, hogy milyenek is lehetnek ezek az egzotikus… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!