Wannabe Chef

Háztáji csemegék: lekváros házi burgonyás nudli

Nálam a nyár mindig kicsit visszaidézi a nagymama konyháját és főztjét. A nyári gyümölcsszedéseket és lekvárfőzést, a leveseket, a főzeléket, a szörpöket, a magyaros ízeket, a kovászos uborkát…. igazi háztáji csemegék! És ilyen a szilvásgombóc is, ami helyett mi leginkább lekváros nudlit készítünk itthon. Idén már kétszer is készítettem friss eperlekvárral, amit Anyukám főzött be nekünk. Ez a lekvár isteni finom és megígérem,… Tovább »

“Finomak és sokfélék” – Interjú az Enni jó lekvárok készítőivel

Edina, Melinda és Eszter az Enni jó lekvárok kitalálói izgalmas hármast alkotnak. Ők főzik a lekvárokat, chutney-kat, szószokat az idénytermékeknek megfelelően és a kommunikációt, kreatív munkát is ők végzik. Büszkék rá, hogy kevesebb, mint 2 év alatt több, mint 40 féle terméket készítettek, amik 5 budapesti és egy soproni boltban kaphatóak. Idén meghívták őket Prágába, a… Tovább »

Háztáji csemegék: vajas keksz és lekváros rácsos linzer

Múlt héten egy retro partin jártam, de nem akármilyenen! A háztáji csemegék sorozat indulása óta rengeteg ötlet van a fejemben, ezért folyamatosan csapongok, hogy miről írjak következő alkalommal. De ez a “retro est” – nevezzük így – egyértelműen adta magát, mint következő téma. A retro buli ötletgazdái közül már sokan átlépték a nyugdíjas korhatárt, mégis… Tovább »

Szilvalekváros pite pop

Manapság a legtöbb édességes blog cake pop lázban ég. A popozáshoz mi is óriási kedvet kaptunk, és az utóbbi napok azzal teltek, hogy ezt a cuki, édes finomságot készítettük rendületlenül. Csodás inspirációkat találtunk CuppCake oldalán, ami egy igazi cake pop (és cupcake!) mennyország!   Első alkalommal a pite popot sütöttük meg: ez egy sütinyalóka, “falatnyi pite”, pálcikán. Valóban nagyon könnyű és… Tovább »

Háztáji csemegék: házi szilvalekvár és datolyás müzlis kenyér

Új sorozat indul a wannabe chef oldalán Háztáji csemegék címmel. A szülinapi posztunkban már említettük, hogy a megszokott posztok mellett házi készítésű különlegességeket fogunk összegyűjteni nektek, hétről hétre. Korábban a pálcikás jégkrém recepteknek, a rusztikus pitének, a mandulás szilvás házi kenyérnek  és a villámgyors házi pestonak akkora sikere volt, hogy úgy döntöttünk, a háztáji finomságokból sorozatot indítunk. Szerencsére ma már egyre több termelői piac nyílik,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!