Wannabe Chef

Füstölt lazacos brokkoli krémleves

Ezt a brokkolis finomságot most kivételesen nem én főztem, hanem anyósom, Sylvi, egyik hétvégén kaptunk tőle ebédet. Őt az Ikea kínálta kóstolóval, ezzel az isteni finom krémlevessel, és receptet is kapott hozzá, ezért rögtön lecsaptam rá. Nem is a klasszikus változat, ugyanis füstölt lazac jár mellé, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen remekül fognak illeni egymáshoz. Az Ikeában is… Tovább »

Vendég bejegyzés Ínyencháztól – Második rész

Május elején írtunk a szentendrei Ínyencház Főzőiskoláról és interjút készítettünk Kovács Krisztinával, a főzőiskola megálmodójával. Ma már számos kurzust és főzőtanfolyamot tartanak különböző témákban: a konyhai alapismeretektől, a késhasználattól, a tésztáktól kezdve egészen a desszertekig. Az alapkurzusokon kívül többek között baba-mama és gyermek kurzusokat is tartanak, ezeken kívül nemzetközi és egyéb tematikus kurzusokat is vezetnek. A vendég bejegyzés… Tovább »

Tárkonyos zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyű, ízletes krémlevest főzött nekünk.  A répa gyönyörű színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztből és kukoricalisztből készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja –  azóta kétszer elkészült… Tovább »

Illatos kacsa forró levesben, udonnal

Vitathatalanul itt a tél, napközben is 0 fok alatt maradt a hőmérséklet. Szombaton, mire hazaértem a biopiacról, teljesen átfagytam annak ellenére, hogy még a kapucnit is felhúztam a fejemre, ami igencsak nagy szám nálam! A piacon sikerült vennem pakchoi-t, ami egy fantasztikus (és nagyon igénytelen) zöldség és fodros kelt is, amire azt mondta az eladó,… Tovább »

Leves, ami már szinte egytálétel: tantan men

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyan azokat az ételeket együk”-szokta mondani Jamie Oliver (és milyen igaza van!), ezért szoktunk kísérletezgetni és kipróbálni új ízeket, új ételeket. Megéri! Itt van pl. ez a gazdag leves, ami már szinte nem is leves, hanem egytálétel! Van benne sok tészta, hús és zödség is, ezen kívül rendkívül… Tovább »

Meggyes kosárka és meggyleves – a szezon végére

Meggyszezonban nálunk két dolog az, ami soha nem maradhat el: a pite és a gyümölcsleves. Idén nyáron pite helyett meggyes kosárkákat sütöttem. A tészta és a recept ugyanaz volt, de a kosárkák belsejébe most a meggyes töltelékbe pár kanál meggydzsem is került, amitől sokkal pürésebb állagú lett a töltelék és finomabb is lett a kosárkák íze. Itthon percek alatt elfogyott… Tovább »

Zsenge tavaszi karalábéleves húsgombóccal

Valamelyik nap láttan az interneten egy képet a karalábéfőzelékről. Nem mondom, hogy ellenálhatatlan vágyat éreztem, hogy megkóstoljam vagy elkészítsen, pedig nyersen kifejezetten szeretem a zsenge, tavaszi karalábét. Ha megérzem az illatát (egy kis friss uborkával és paradicsommal vegyülve), mindig egy eső utáni üde rét jut eszembe róla… Ha főzeléket nem is, de levest azt készítettem… Tovább »

Zelleres medvehagymakrémleves és rokfortos crostini

Végre felbukkant a tavasz egyik hírnöke, a medvehagyma és remélem mostmár visszavonhatatlanul itt a tavasz és hamarosan kezdetét veszi a szebbnél-szebb, színesebbnél-színesebb zöldségek pompás felvonulása! Ezt a felvonulást a medvehagyma nyitja, amit sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhetünk ezért ilyenkor mindig nagy nálam a dilemma, hogy mit is készítsek belőle? Egyelőre csak egy csokorral vettem (amit… Tovább »

Húsgombóc leves

ilyen levest mindig a nagymamám készített nekem tavasszal és nyáron. Tele volt finom, zsenge és illatos zöldségekkel, gondosan formázott húsgolyókkal és nem tésztát, hanem rizst főzött bele. Ezért én csak rizslevesnek hívtam (annak ellenére, hogy a rizs volt az, ami a legkevésbé dominált benne). A tetejét mindig megszórtuk friss petrezselyemmel is. Sajnos a zsenge tavaszi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!