Wannabe Chef

Mangó puding

Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítő, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek… Tovább »

Trópusi jégnyalóka friss gyümölcsből

Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam.  Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha… Tovább »

Baconben sült mangó szeletek

Ez a recept a legutóbbi főzőiskolás élményemhez kötődik, a tapas esthez. A kurzuson hétféle spanyol tapast készítettünk és ez a sült mangó zárta a sort. Ez egy teljesen egyszerű tapas, mert még fűszerezni sem kell. Egy érett mangóra van szükségünk hozzá és szeletelt bacon szalonnára. Csak egyszerűen körbe kell tekerni a friss, érett, szeletelt gyümölcsöt és megsütni. Asztali grill vagy serpenyő kiváló… Tovább »

Thai citromfűvel pácolt fokhagymás sült csirke

  Egyben sült csirkét ritkán készítek, mert hát mégiscsak időigényesebb egy csirkét egyben megsütni, mint pl. csak combokat, vagy falatkákra vágott csirkemellet. De ez a sült csirke annyira illatos a sok fokhagymától és a thai citromfűtől és a bőre is olyan szép pirosra és ropogósra sül, hogy nem lehet ellenállni neki! Az élvezetet még fokozza… Tovább »

Lazac roston mangós salsa frescá-val

Salsa fresca, pico de gallo, salsa picada és még ki tudja hányféle néven fut ez a friss saláta, amit a mexikói konyhában általában paradicsom-vöröshagyma-chili (estleg uborka-papaya-mangó) keverékéből készítenek és lime lével illetve friss korianderrel bolondítanak meg. Aki még nem próbálta salátában a mangót és a papayát, biztosan kételkedik, hogy milyenek is lehetnek ezek az egzotikus… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!