Wannabe Chef

Tonhalkrémes-olívás pástétom és szardíniás-kapris mártás

Itt van most kétféle szuper kence a bagettet kedvelőknek és salátázóknak. Tonhalkrémes szendvicset sok szempontból nem szeretek kávézóban enni. Egyrészt, mert nem tudom mi van a krémben pontosan és a legtöbbször be is van csomagolva, tehát nem biztos, hogy friss. A zöld olivabogyóból, tonhalból, krémsajtból, kaliforniai paprikából pillanatok alatt elkészíthető a házi tonhalpástétom.  A kis szendvicskéket vagy bagetteket lehet… Tovább »

Húsgolyók paradicsomos szószban

Mikor előszőr jártam kedvenc tapas bárunkban, a paradicsomos húsgolyók volt az első spanyol tapas, amire ráböktem az étlapon. A húsgolyócskákat kétféle húsból készítik (marhából és sertésből), és fűszeres paradicsomszószban főzik puhára. A tapasokban a hosszas falatozást szeretem a legjobban: egyik sem főétel, ezért a tapas bárban mindig többet választunk (Spanyolországban kísérőként fogyasztják, szeszes italok mellé). A múlt hónapban ismét… Tovább »

Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő,… Tovább »

Mézes kuszkusz szilvás-vörös áfonyás gyümölcsszósszal

A kuszkusz nagy találmány: villámgyorsan kész és a salátáktól kezdve, a desszertekig mindenféle ételt el lehet vele készíteni. Körülbelül 10 perc alatt megfő, és az édes ételekhez is nagyon jól illik. A tejbe méz került, kísérőnek pedig egy izgalmas gyümölcsszósz készült: aszalt szilvából, aszalt áfonyából, narancsból turmixoltam mártást és fahéjat tettem még bele. Ez a meleg gyümölcsszósz olyan a tejben… Tovább »

Zöldfűszeres joghurtos mártás

Örök kihívás volt nekem mindig is, hogy a ketchup-mustár-majonéz szent hármasánál jobb “szószt” tegyek az asztalra a páromnak. El kellett fogadnom, hogy a pizzára, a hamburgerbe, vagy akár a sült krumplihoz nélkülözhetetlenek ezek, de van az úgy, hogy jobb, mikor egy mártás eredeti alapanyagokból készül. Ez a joghurt alapú mártás az egyik favoritom, feldobja az egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!