Wannabe Chef

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »

Szendvics bento csirkés avokádókrémmel

Legutóbb igazi vegetáriánus pikniket csaptunk a Margit szigeten. A kosárból mindenféle friss zöldség került elő (paradicsom, paprika, rukkola és hónapos retek), vittünk magunkkal padlizsánkrémet, vegetáriánus vöröslencsés-zöldborsós burgereket és bagettet is. Ha kimozdulunk a szabadba, mindig viszünk zöldségeket, de a hideg mártogatósok is jól jönnek ilyenkor zöldségekhez, szendvicsekre. Most egy új változat készült, méghozzá szendvics bentoba, amit garantálom, hogy… Tovább »

Diós lencsepástétom és zöldfűszeres sajtkrémgolyók

A lencse nagyon sokoldalúan elkészíthető, bár sokan legtöbbször csak levesben, vagy főzelék formájában fogyasztják. Érdemes salátában is kipróbálni, vagy éppen pirítósra kenve, lencsepástétomként. Csemege uborkával, pritamin paprikával, vagy éppen illatos lilahagyma szeletekkel isteni és még a vegák is nyugodtan megehetik! Szilveszterkor egy sajtos krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Számos olyan hozzávaló létezik (ilyen a… Tovább »

Muhammarah: a legfincsibb sült paprikás mártogatós!

A muhammarah sült paprikából és pirított dióból készült isteni mártogatós (krém), amit a Közel Keleten mezzeként (vagyis előételként) fogyasztnak más ételekkel, krémekkel (mint pl. a humusszal, vagy padlizsán krémmel) együtt. A név ne riasszon el senkit sem, mert gyorsan elkészíthető és a végeredmény egy igazi pikáns krém lesz, amibe kedvünkre mártogathatunk zöldségeket, meleg pitát, chipset, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!