Wannabe Chef

Medvehagymás quinoa fasírt

Mióta megszületett G. (ennek már 5 hete), azóta nagyon kevés időm van a főzésre. Szerencsére sok segítséget kapok a mamáktól, és dédiktől, de mivel másik fiam, B. már 3 éves lesz, foglalkozni kell vele, például gyakran szeretne a konyhapulton ücsörögni, és igényli is a közös főzést velem. Ilyenkor kitalálok valami gyorsan elkészíthető finomságot, amit együtt összegyúrunk… Tovább »

Medvehagyma krémes kiflik

Nálunk már a hóvirág elvirágzott, valahol már az ibolya nyílik, a tulipánok bimbója pattanásig feszült és már vagy két hete árulják a medvehagymát, úgyhogy vitathatalanul ITT A TAVASZ! Sajnos a medvehagyma szezon mindig nagyon rövid, ezért nem nagyon van időnk és alkalmunk kisérletezgetni ezzel a nagyon jó kis növénnyel, de talán nem is annyira kell… Tovább »

Juhtúrós, medvehagymás pogácsa

Már tavaly is gondolkodtam, hogy ki kellene a medvehagymát pogácsában is próbálni, aztán mire nekiveselkedtem volna a nagy feladatnak, elmúlt a medvehagyma szezon… A hétvégén a tettek mezejére sikerült lépnem és elkészült a medvehagymás pogácsa! Eredetileg az volt a tervem, hogy a jól bevált sós-sajtos rúd tésztájába keverek majd felaprított medvehagymát, de szomorúan kellett tapasztalnom,… Tovább »

Zelleres medvehagymakrémleves és rokfortos crostini

Végre felbukkant a tavasz egyik hírnöke, a medvehagyma és remélem mostmár visszavonhatatlanul itt a tavasz és hamarosan kezdetét veszi a szebbnél-szebb, színesebbnél-színesebb zöldségek pompás felvonulása! Ezt a felvonulást a medvehagyma nyitja, amit sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhetünk ezért ilyenkor mindig nagy nálam a dilemma, hogy mit is készítsek belőle? Egyelőre csak egy csokorral vettem (amit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!