Wannabe Chef

Krémes földimogyoróvajas, csokoládés turmix

Ez a krémes, földimogyoróvajas csokoládés turmix olyan, mint egy desszert, a hozzávalóiból mégis tápláló és egészséges reggelit készíthetünk magunknak. A tehéntejet helyettesíthetjük mandulatejjel, használhatunk hozzá otthon is elkészíthető földimogyoróvajat vagy kesudióvajat, a turmix édesítéséhez pedig mézet.   Elkészítés ideje: 5 perc Hozzávalók (2 turmixhoz):   2 érett banán, meghámozva és felszeletelve 2 evőkanál földimogyoróvaj (vagy kesudióvaj)  2 evőkanál… Tovább »

Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például  juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »

Jamie nyers csokoládé tortája

Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver  észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »

Mézeskalács teszt: a gyorsan kisüthető és az azonnal puha

Mézes sütemény receptből rengeteg van a polcomon és egyszer a fejembe vettem, hogy legalább egy részüket megsütöm majd, hogy megtaláljam a legjobbat…. Idén is kaptam egy kiváló receptet barátnőmtől, ami közvetlenül a sütés után puha lesz (ezt fogom megosztani veletek), és egy azonnal süthető változatot is, az IKEA előre begyúrt mézes süteményét.  Utóbbit csak ki kell nyújtani, formákkal kiszúrni… Tovább »

Serpenyőben sült pácolt csirke

A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!