Wannabe Chef

Fokhagymás-miszos csirkenyársak

Röviden: ez az étel egyszerű, de nagyszerű! Elkészíteni egyszerű, könnyű étel, jól is néz ki és nem utolsó sorban isteni finom, tele a misztikus, leírhatalan umamival a miszonak köszönhetően. Bár a magyar lakosság körében -egyelőre- nem túl elterjedt a miszo, de aki rászánja magát és vesz egy kisebb dobozzal/zacskóval egészen biztos, hogy nem fog csalódni,… Tovább »

Padlizsán miszo szósszal

Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, amit számtalan módon el lehet készíteni, mindenhogy finom. A legtöbben bizonyára padlizsánkrémet, töltött vagy rántott padlizsánt, netán muszakát készítenek belőle és sajnos nagyon kevesen tudják, hogy pl. ez a miszo szósszal sütött-grillezett verzió is isteni finom! Ha megfelelően készítjük el, a padlizsán krémes állagúra sül, az édeskés-sós miszo szósz pedig rákaramellizálódik a… Tovább »

Isteni gőzölt gombócok húsos töltelékkel. Nikuman. Baozi.

Eredetileg mást akartam posztolni, de Araniel kérésére most az egyik kedvenc kelet-ázsiai “street food”-omról írok. Ezt is a hétvégi kínai(as) főzés alkalmával készítettem. Télen elég gyakran csinálom, mert szeretem az illatos, meleg gombócokat a finom húsos töltelékkel. Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!