Wannabe Chef

Zöldségpüré babáknak paradicsommal és sajttal

Második kisfiam, G. már egészen születésétől kezdve teljesen más, mint a bátyja, akár a fejlődését, akár az étvágyát tekintve. Sokkal jobban kedveli a sós ízeket (burgonyát, paradicsomot), ezért ezekkel kombinálok és kevésbé az édesekkel, mint a sütőtök vagy az édesburgonya. Később is a sósabb zöldségpürék lettek a kedvencei. Szerencsére G. szívesen fogyasztja a húst, így nem kell… Tovább »

Színpompás paradicsomsaláta

Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínből készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. 🙂 Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de… Tovább »

Csicseriborsós-brokkolis egytál és food styling

Újra food styling, végre! Néhány napja ennek a két szónak a bűvöletében élek és egész múlt héten ezzel kapcsolatos impulzusok értek. Korábban készült már beszámoló a blogra arról az ételfotós workshopról, amin részt vehettem, több alkalommal. Zitával (Pasztellbarokk) most kitűztük a következő ételfotó és food styling workshop időpontját és már tervezzük a témát is. Ilyenkor szorgosan fotózok, majd… Tovább »

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Chilis-gyömbéres paradicsomlekvár, paprikalekvár, chilis őszibarack szósz

Nem is olyan régen még fel sem merült volna bennem a befőzés gondolata. Ez nekem olyan anyukás-magymamás, egész napos, nagy felfordulással járó elfoglaltság. Anyukám szerint a befőzéshez sok hely és idő kell. Nos, elmondhatom, hogy nálam mindkét feltétel hiányzik! Tudom, sokan főztek már be városi lakások konyhájában, de az ugye mégsem ugyan az a feeling, mint… Tovább »

Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics a VKF 58. fordulójára

Az 58. VKF Beach Blogger Bistro címen indult, melynek témája zseniális! Bármiben gondolkodhattunk, lehetett sült, főtt, nyers, édes vagy sós, a lényeg az volt, hogy kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen fogyasztható. Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics A blogon szeretünk sok zöldséges ételt tesztelni, és nekünk nagyobb kihívás volt az itthon kapható, megreformált “lángos-kolbász” típusú… Tovább »

Mustáros csirke bento, zöldbabos rizzsel

Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is.  Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne… Tovább »

Húsmentes mini pite gombával és túróval

  Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel.  Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a… Tovább »

Vegetáriánus pásztorpite + cukormentes kihívás harmadik hete

A februári cukor- és édességmentes kihívás harmadik hete nagyon könnyen ment. Édességet már szinte egyáltalán nem kívántam. Nap elején inkább a nyers zöldségeket ettem, minden reggel kikészítettem magamnak rágcsákat (sárgarépa csíkokat, zellerszárat, kígyóuborkát). Napközben pedig a zöldséges ételeket ettem,  leginkább laktató leveseket, például sárgarépából krémlevest, aztán paradicsomlevest és meleg salátákat. Már többen megkérdezték tőlem a héten, mi történt velem, hogy ennyi… Tovább »

Ropogós makréla

Ezt a receptet Jamie-nél találtuk és azonnal belopta magát a szívünkbe mert a hal egyszerűen mesés, ropogós, szóval isteni!!! Korábban már próbálkoztunk makrélával, nem sok sikerrel… Ez a mostani recept viszont!!!!! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!