Wannabe Chef

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Egészséges reggelik 5. rész: zabos-banános keksz

Mióta igazán hidegek a reggelek, a smoothie-kat és a juice-okat lassan felváltják nálam az egészséges, meleg gyógyteák. Sokszor úgy érzem, ilyenkor a gyümölcs már nem elegendő a reggeli órákban, szükség van valamire, ami egész délelőtt energiát ad. Néhány hete akadtam rá egy külföldi blogon erre a zabos keksz receptre, aminek zabpehely és kókusz adja az alapját és pépesített banánnal lehet édesíteni. Legutóbb adtam hozzá kevés mézet is. Nagyon gyorsan bekeverhető,… Tovább »

Vegán vörösáfonyás napraforgókrémes golyók

A Donum Terrae és Tóth-Nacsa Ági (Boldog Kukta) keresett meg minket néhány héttel ezelőtt: lehetőséget kaptunk, hogy teszteljük a Donum Terrae magkrémjeit egy játék keretén belül. Néhány nappal később kaptam egy csomagot, melyben napraforgókrém lapult, azzal az instrukcióval, hogy készítsek vele határidőre egy finom desszertet. A játék végén az összes receptből egy gyűjtemény készül a Donum Terrae webolalra,… Tovább »

Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite

Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Csokoládés puszedlik

Találtam pár napja egy írtó jó puszedli receptet gigantikus csokis receptgyűjteményemben: csokoládés, könnyű, gyors, nem túl munkás, pár perc alatt megsül, és nagyon finom, pont nekem való. Az olvasztott csokoládéhoz 70%-os narancsos étcsokoládét használtam, ez helyettesíthető egyszerű magas kakaótartalmú étcsokival is, így az öszetevők beszerzésében sincs semmi macera. A lényeg, hogy ne süssük túl a tésztát, figyelni… Tovább »

Juhtúrós, medvehagymás pogácsa

Már tavaly is gondolkodtam, hogy ki kellene a medvehagymát pogácsában is próbálni, aztán mire nekiveselkedtem volna a nagy feladatnak, elmúlt a medvehagyma szezon… A hétvégén a tettek mezejére sikerült lépnem és elkészült a medvehagymás pogácsa! Eredetileg az volt a tervem, hogy a jól bevált sós-sajtos rúd tésztájába keverek majd felaprított medvehagymát, de szomorúan kellett tapasztalnom,… Tovább »

Ropogós csokis chipsek

Az ünnepek alatt csudajó receptet kaptam. A “csokis keksz” névre hallgató édesség annyira vékony és ropogós, hogy nekem már-már csokis chipsre hasonlít. Ropogós csokis keksz, tuile, vagy chips, nekem mindegy is, ez a recept zseniális. Eredetileg tört kakaóbabbal készül, amitől jellegzetesebb lesz az íze, és jóval ropogósabb is lesz. Be kell valljam, most lusta voltam kakaóbabért mászkálni, de… Tovább »

Szilveszteri sós malackák

Lehet, hogy elhamarkodott lépés volt a  részemről szerencsehozó malackákat gyártani Szilveszterre a barátoknak, de nem tudtam kiverni a fejemből, hogy a jól bevált, fincsi, sós-sajtos rúd tésztájából malackákat formázzak. Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Sós-sajtos rudak – ahogy anyukám készíti

A múltkor, a régi Dr. Oetker receptfüzet kapcsán olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, hogy rögtön eszembe is jutott néhány nagyon finom családi sütemény és rágcsálnivaló. Ezek közül egy ez az elronthatatlan, gyorsan elkészíthető, ropogós, de nem száraz sós-sajtos rúd. Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Karácsonyi sütemény az 1920-as évekből + egy kis fűszer

Októberben a névnapomon emlékezetes ajándékot kaptam az unokatestvéremtől: Dédnagymamám receptkönyvét. Miután nagyon szeretek sütni és főzni, úgy érezte ennek a könyvnek nálam lesz a legjobb helye. Piros bőrkötés, nyomtatott kiadás, 127 féle kiváló édesség recept és 12 féle befőző recept. Mikor felköszönt, mindig elhalmoz jobbnál jobb meglepetésekkel, de ezt az apró könyvecskét nem bírtam lerakni, egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!