Wannabe Chef

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Háztáji csemegék: friss, házi sajtkrém

Sajtkrémet akkor készítettem első alkalommal házilag, amikor a 3 éves B. szülinapi tortájával kísérleteztem. A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! Ehhez a házi sajtkrémhez semmi más nem kell, csak joghurt és nem árt, ha van nálunk otthon egy laza szövésű textília, például egy hagyományos textilpelenka, de tiszta póló… Tovább »

Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite

Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Háztáji csemegék: snidlinges-fűszeres házi sajt

Szegény házi sajtot már legalább 2 hete beharangoztuk, aztán a Húsvét miatt elnapoltuk a receptet. Jó ideje terveztem már, hogy sajtot állítsak elő itthon, ezzel a recepttel a nagy kérdés az volt, hogy hogyan tudom lerövidíteni az elkészítés idejét. Olyan  receptet kerestem, amivel nem kell sokat vacakolni. Arra jutottam, hogy ez akkor lesz a legegyszerűbb, ha tej helyett… Tovább »

Sajtos tejszínes mini lepény baconnel, omlós tésztában

A sós quiche-k és mini lepények időszakát élem. Úgy érzem, ez most minden alkalomra jó nekünk. Melegen, frissen vacsorára, és legutóbb hidegen is klassz volt reggelire. Most egy születésnapi összejövetelre készítettem apró mini lepényeket. Ugyanúgy, mint kedvenc sós zöldséges quichem, ez a mini lepény is omlós tésztával készült. A tésztát muffin formákban sütöttem ki, és miután… Tovább »

ZÖLDSPÁRGA!!!!!

Szeretjük a zöldspárgát és amikor szezonja van, gyakran kerül a salátába, vagy roppanósra párolva a főétel mellé. Imádon az élénk színét és a vicces alakját és persze szeretem az ízét is, különben nem kerülne az asztalra. Összesen csak két aggályom van vele kapcsolatban; az egyik az, hogy nálunk miért nem lehet szinte egész évben kapni? Más… Tovább »

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.   Hozzávalók (4 személyre): 3 ek olaj 30 dkg burgonya lereszelve 1 szál póréhagyma 3 tojás 1 dl tejszín 10 dkg kéksajt 3 ek paradicsompüré só, bors   1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk… Tovább »

Tavaszi zöldséges quiche

Múlt héten francia főzőkurzuson jártam, mert imádom a francia ételeket, nagyon sokoldalú a konyhájuk…. A francia konyha hagyományos étele a quiche, aminek alapja a klasszikus vajas tészta. Helyette használható leveles tészta is, de az nem lesz olyan finom omlós. Ebbe kerül az aktuális zöldség, vagy hús majd a tejszínes sajtos krém. Lehet sós, de akár édes változat… Tovább »

Calzone a családnak

A múlt vasárnapi születésnapozásra calzonet készítettem, sok-sok sajttal, koktélparadicsommal és friss bazsalikommal.  A  nagyobb családi összejövetelek előtt nem mindig tudok igazán elmélyülni a főzésben, mivel a fiúk erőteljes húsevők, ezért leginkább szimpla “rántott húsos” menüre vágynak (mindenféle  extra nélkül).  Ami nekem fontos volt, hogy sok legyen, jól lakjanak vele, és a megszokott ízek mellett valami új is kerüljön az asztalra… Tovább »

Expressz lepény paradicsommal, sajttal és baconnel

Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!