Wannabe Chef

Zöldspárgás rizottó

A spárga vitathatatlanul tavaszi kedvenc nálunk. Ezért a szezonban – ami Magyarországon sajnos elég rövid – gyakran szerepel az asztalon. Ilyenkor a zöldspárga tempurát és ezt a zöldspárga rizottót minden évben elkészítjük; ez amolyan szertartás nálunk. Csak úgy, mint egyik kedvenc bloggerünk a sajtszószt egykoron, mi is először “porból” készítettük a zöldspárgás rizottót, köszönhetően a Knorr több éves, fáradságos… Tovább »

Zöldspárga tempura

Imádjuk a zöldspárgát. Kár, hogy csak tavasszal és csak néhány hétig lehet kapni. Minden évben, amikor szezonja van, készül belőle tavaszi tekercs sonkával (kép róla itt) és spárgás-csirkés csirkenyársak is (recept itt) de az egyik leggyorsabb és – véleményünk szerint – legfinomabb elkészítési módja a tempura. Nem kell megijedni, semmi bonyolultat és semmi nehezet nem jelent… Tovább »

Hétvégi grill

… lett volna, ha nem lett volna olyan meleg! Szeretjük a meleget és annak külön örültünk, hogy a hétvégén ilyen szép idő volt, csak kicsit váratlanul jött és még nem szoktuk meg, ezért nem nagyon akaródzott elővenni a grillt. Helyette hagyományos módon, gyorsan a serpenyőben (és a sütőben) készültek el az ételek. Kihasználva a rövid… Tovább »

ZÖLDSPÁRGA!!!!!

Szeretjük a zöldspárgát és amikor szezonja van, gyakran kerül a salátába, vagy roppanósra párolva a főétel mellé. Imádon az élénk színét és a vicces alakját és persze szeretem az ízét is, különben nem kerülne az asztalra. Összesen csak két aggályom van vele kapcsolatban; az egyik az, hogy nálunk miért nem lehet szinte egész évben kapni? Más… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!