Wannabe Chef

Interjú a Mom With Five bloggerével

Riederné Fonyó Barbara, a Mom With Five blog szerzője vendégeskedik a blogomon. Barbara öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyja, posztjai középpontjában a gyerekek, a velük átélt élmények, a család, és a gyereknevelés áll. A folyamatosan frissülő blogján receptek, utazás, DIY, érdekességek témában is találni posztokat. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút és a zserbó receptet, amit nektek készített….   Mutasd… Tovább »

A legszebb ajándékom: Süti vagy nem süti receptkönyv

Nagyon régóta gyűjtöm a receptkönyveket. Vannak olyanok, amiket rendszeresen előveszek, vannak olyanok, amikből nem főzök, csak a kezembe veszem és olvasgatom időnként, és vannak kedvencek, amiket épp folyamatosan forgatok és gyakrabban használok. Ebben az évben nem kaptam karácsonyra szakácskönyveket, de részt vehettem egy nagyon izgalmas munkában az év második felében, egy új receptkönyv elkészítésében. Novemberben… Tovább »

*** KISKARÁCSONY, NAGYKARÁCSONY ***

A ünnepek közeledtével csokorba szedtem a karácsonyi recepteket, hogy megkönnyítsem a készülődést, itt megtaláljátok a legjobb gasztro ajándék ötleteket is a blogról. Találtok benne karácsonyi aprósüteményeket, vendégvárókat, inspiráló ötleteket az ünnepi menükhöz, tortákat, pitéket, és tippeket ahhoz is, hogyan készítsetek könnyen ehető gasztro ajándékokat. Mindenkinek örömteli ünnepi készülődést kívánok!   KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNYEK, ÉDES VENDÉGVÁRÓK Gluténmentes zserbós muffin… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Interjú fromJucival + JÁTÉK

Kisorsoltuk nyertesünket, MOLNÁR MELINDÁNAK ezúton is gratulálunk! A nyertest értesítettük, köszönjük, hogy velünk játszottatok! ———– Interjú  fromJucival Jucit egy évvel ezelőtt ismertem meg, azóta követem a blogját és kedves, bájos sütemény receptjeit is megszerettem. Kezdetben csak a Facebook-on osztotta meg, hogy milyen finomságokat készített aznap. Azóta cukrász lett, most már fromJuci blogján (http://fromjuci.blogspot.hu/) sokféle süti, torta, édesség, vacsorának való található…. Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Sütőtökös-fekete szezámmagos süti

Ez a pihe-puha, könnyed kis süti a hétvégi sült tök maradékából készült. Egy kis illatos, pirított fekete szezámmaggal dobtuk fel, igazán különleges ízt adott az amúgy is fincsi sütinek. Semmi cicoma, semmi túlspirázás, de nemcsak az íze isteni, hanem a színe is gyönyörű; én kifejezetten imádom a narancsos alapszínben feltűnő fekete kis magokat! Jó látni, hogy… Tovább »

Kókuszkrémes süti

  Mióta megszületett G. (már több, mint 2 hónapja), anyósom is rengeteget segít nekünk és általában finomabbnál finomabb édességekkel érkezik hozzánk. Korábban több receptje került már fel a blogra, például a villámgyors zabpelyhes süti mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel, vagy az isteni finom zeller krémlevese, amit B. azóta is imád…. A napokban kaptunk ebből a mennyei kókuszkrémes-kekszes sütiből, ami a “tepsis Raffaello”… Tovább »

Csokis-banános süti

Ez a süti egyetemi éveimet juttatja eszembe. Egy külföldi (fiú) évfolyamtársamtól tanultam és mindig ezt készítettük, ha valami tényleg sütiset megkívántunk. A hozzávalók teljesen hétköznapiak, egy-két (túl)érett banán is mindig volt kéznél, sőt előfordult, hogy direkt ehhez a sütihez érleltük az asztalon a banánt! Egyetem alatt többnyire kenyér formában (a hosszúkás-négyszögletesben) és csokimáz nélkül sütöttük és… Tovább »

Mogyorós koszorú

Decemberben elárasztanak bennünket a receptes újságok és az Internet szebbnél-szebb karácsonyi sütikkel, édességekkel; és adventi koszorút is sokat látunk. Nálunk ebben az évben elmaradt a szokásos adventi koszorú készítés (kifutottunk az időből), ezért gondoltam, hogy készítek egy olyan sütit, ami akár koszorúként is megállja a helyét. Persze nem kőkemény mézeskalács tésztából, hanem finom levelesből mogyorós… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!