Wannabe Chef

Sütőtökös-grízes gnocchi

Egyre többet készítek gluténmentes ételeket, egyrészt azért, mert tudom, hogy sokakat érdekel a téma, másrészt azért, mert amikor csak lehet, kerülöm a búzaliszt fogyasztását. Ennek köszönhetően ma már egyre többféle liszt sorakozik a polcon és szerencsére senki sem veszi észre, ha például nem fehér liszt van a süteményben. A másik ételtípus, amivel most sokat és… Tovább »

Sütőtökös-fekete szezámmagos süti

Ez a pihe-puha, könnyed kis süti a hétvégi sült tök maradékából készült. Egy kis illatos, pirított fekete szezámmaggal dobtuk fel, igazán különleges ízt adott az amúgy is fincsi sütinek. Semmi cicoma, semmi túlspirázás, de nemcsak az íze isteni, hanem a színe is gyönyörű; én kifejezetten imádom a narancsos alapszínben feltűnő fekete kis magokat! Jó látni, hogy… Tovább »

Gyors sütőtök lepénykék

Mi ezekkel a gyors sütőtökös lepénykékkel nyitjuk az idei sütőtök szezont! Nálunk délutáni nasinak készült, kizárólag azért, mert nem volt kedvünk (és időnk) kivárni, amíg a sütőben megsül a tök, de bármilyen főétkezés kiegészítőjeként is megállja a helyét, csakúgy, mint a nyáron posztolt cukkini lepénykék. (Emellett nincs benne sem tojás sem tejtermék, szóval abszolút vegán… Tovább »

Sajtos kölessel, gombával töltött sütőtök rukkola pesztóval

Amikor Zizinél megláttam a szezonnyitó első sütőtökös receptjét,  azonnal elkezdtem gondolkodni, hogy én vajon mivel töltenék meg egy sütőtököt? Hirtelen annyi ötletem támadt, hogy nem is tudtam volna közülük választani! Aztán teltek-múltak a napok és sütőtökből készítettünk isteni ropogós bundás zöldségeket (kakiagét), Jamie-féle pitét, és őszi zöldség tenpurát is, viszont a töltés elmaradt… Egészen mostanáig! Gyere és… Tovább »

Jamie mennyei sütőtökös pitéje

Ez a tündéri, rusztikus sütőtökös pite Jamie Oliver receptje alapján készült. Szeretem Jamie receptjeit, és a blogra is már sok desszertje került fel, például a nyers csokoládé tortája, a szilvás fagyija, vagy a karácsonyi fűszeres almás süteménye (ami valójában szerintem az alma szezonban egy bármilyen alkalomra jól elsüthető torta). A sütőtökös pite, vagyis pumpkin pie már itthon… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon-kakiage don

Ki szereti a sült hagymát és a rántott hagymakarikákat? Mert mi nagyon szeretjük, bár pl. a rántott hagymakarikát kicsit macerás elkészíteni otthon, ráadásul hiába áll panírban a fél konyha, akkor sem sikerül eleget készíteni belőle… Jóval egyszerűbb és gyorsabban elkészíthető ez az étel, a kakiage (かき揚げ), ami szabadon választható zöldségekből készül és nagyon-nagyon ropogós a “bundája”…. Tovább »

Mandulás sütőtöktorta, krémsajtos mázzal és csokiforgáccsal

Ettetek mostanában igazán jó sütőtöktortát? Sok ideje kerestem egy finom sütőtökös süteményt, ezért az utóbbi időben többet is kipróbáltam. Megsütöttem már Jamie sütőtök tortáját is, ami lágy, és krémesen karamellás. A sütőtök ízét erősen ki lehetett érezni belőle, de én most egy könnyed, puha, piskótás tésztára vágytam inkább. Ez az édesség szuper finom: a tortába mandula és kevés sütőtök került,… Tovább »

Sütőtökös muffin cukormázzal

Ezeket a tüneményes sütőtökös muffinokat több okból is szeretem. Kiváló vendégvárók, és az íze kicsit hasonlít a répatortára. A sütőtök akár a répa unokatestvére is lehetne, mert kiválóan helyettesíthetők egymással tortában és muffinban is. Mindkettő remekül ízesíthető, például szegfűszeggel vagy fahéjjal. Ha különleges látványra vágyunk, és vendégek jönnek, a cukormáz a muffin tetején lehűtve remek látvány, és különleges is lehet egy… Tovább »

Sütőtök krémleves libamell chips-szel, libatepertővel, almával és körtével

A sütőtök krémleves egy igazi késő őszi-téli leves, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és tápláló is. Gyorsan elkészíthető és többféle “feltéttel-betéttel” is variálható. Márton nap alkalmából most libamell-chips, ropogós libatepertő darabkák és julienne-re vágott friss alma és körte került bele. Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Sütőtökös zabos muffin és egy kis nosztalgia

Unokatestvéremmel névnapozni ültünk össze a héten és csodás ajándékokat kaptam. Gyerekkori levelezéseinket, régi receptjeinket és dédnagymamám receptkönyvét adta nekem. Ez olyan örömöt okozott, hogy azóta már többször átlapoztam oda-vissza. A kiadvány eredeti címe “Hogyan készül a jó sütemény?”, és olyan régi, hogy 1924 és 1940-es évek eleje közötti kiadású.  Tele van olyan édességekkel, amik régen divatosnak számítottak, ma viszont kikoptak a köztudatból. Ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!