Wannabe Chef

Ínycsiklandó pácolt marhahús szeletek: Bulgogi

A bulgogi talán a (Koreán kívüli) világon legismertebb és legközkedveltebb koreai étel. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az illatos-aromás pácban fürdött, hajszálvékony, sült marhahús szeleteknek? Tőlünk nem messze van egy koreai étterem ahonnnan minden este faszénen sült finomságok szójaszósszal és fokhagymával vegyülő illata kúszik ki az üzletből, betöltve vele a fél utcát. (Le merem… Tovább »

Pirított, sós szezámmag, avagy Gomashio

Valamelyik nap az egyik igencsak színvonalas bioboltban láttam egy kis üveg szezámsót horrorisztikus áron. Gondolkodtam is, hogy vajon hányan lehetnek, akik képesek és hajlandóak is ennyi pénzt kiadni egy ilyen egyszerű ízesítőért, mint a szezámshó, ami egyébként nem más, mint pirított, sózott szezámmag. Ha az emberek tudnák, hogy mennyire egyszerű és olcsó elkészíteni és mennyire… Tovább »

Banbanji

A Banbanji elkészítését még egy japán lánytól tanultam az egyetemen, aki szerint ez az étel kínai, bár meg vagyok győződve róla, hogy ilyen étel Kínában nincs is. Ez inkább egy eljapánosított kínai eredetű étel, amit pofon egyszerű összeütni, isteni rajta a pirított, illatos szezámmagból készült öntet és nagyszerű bizonyítéka annak, hogy a távol-keleti ételek igenis finomak!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!