Wannabe Chef

Melegítő leves sok “tésztával”, kacsamellel és sült póréhagymával

Ez az étel a leves, illetve az egytálétel újraértelmezése számomra, mert egy kicsit leves is és kicsit egytálétel is; a melegítő levesben sok-sok finom szoba tészta (hajdinalisztből készült tészta) lapul, a tetején sült kacsamell szeletekkel és sült póréhagyma darabokkal. Amellett, hogy gyorsan elkészül, tartalmas és finom is. Tartalmas ebédként vagy vacsoraként is jól megállja a… Tovább »

Toshikoshi soba, a japán szilveszteri étel

A hagyományos szilveszteri/újévi menüsort mellőzve inkább következzen egy kis beszámoló egy hagyományos japán szilveszteri ételről, ami nem más, mint egy tányér szoba tészta forró levesben. A világon mindenhol nagyon rohanós az év végi időszak, így van ez Japánban is; ilyenkor nemcsak a munkahelyen kell a határidős munkákat befejezni, hanem nap, mint nap részt kell venni… Tovább »

Kung Fu Panda ebédje – Reloaded

Reloaded, mert már harmadszorra írom a bejegyzést… A WordPress eddig nem akarta engedni, pedig olyan szép, nem? Hátha most… A hétvégén az unokaöcsikre vigyáztam és vártuk a Mikulást is  miközben a szüleik karácsonyi ajándékok után szaladgáltak. Ilyenkor mindig megnézünk egy mesefilmet is, ezúttal a Kung Fu Pandára esett egybehangzóan a választás. (Bevallom, én is szeretem.) A… Tovább »

Teriyaki lazac citrusos szoba tésztával, uborka salátával

Ez az étel nemcsak finom, de pillanatok alatt el is készíthető. Még a kezdő szakácsok is könnyen megbírkózhatnak vele, ráadásul nagyon egészséges is. Akár egy ünnepi fogás főételeként is el tudom képzelni. A hozzávalóknál alternatívákat is megadok, bátran lehet kísérletezni! Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »

Hideg japán tészta nemcsak meleg napokra: zaru szoba

Az idei év -talán utolsó- nyári ebédje a japán minimalizmus jegyében telt; zaru szobát készítettem. A “szoba”- hajdina lisztből készült tészta (a japán nyelvben magát a hajdinát és a hajdina lisztből készült tésztát is szobá-nak hívják); Japánban melegen (levesben) és hidegen (“egytálételként”) egyaránt fogyasztják. A nyári hőségben nem kíván az ember nehéz ételeket, viszont a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!