Wannabe Chef

Téli cheesecake

A torta ötlete Japánból származik, ahol a “karácsonyi torta” (クリスマスケーキ) a tél és a december elengedhetetlen kelléke annak ellenére, hogy ott nem olyan ünnep és nem is úgy ünneplik a Karácsonyt, mint a keresztény világban. Decemberben a süti boltokat ellepik a cukibbnál-cukibb karácsonyi torták, amelyek az esetek nagy százalékában hófehérek (mert tél van, ugye), tejszínhabbal vannak… Tovább »

Csokikrémes pálcikás házi jégkrém

Mióta beszereztem a szilikon jégkrém készítő formákat, azóta megállás nélkül jégkrémet gyártunk itthon. Készült már néhány jégkrém és házi fagyi is a blogra és van még pár gyümölcsös jégnyalóka is tarsolyomban, amit a szezonban szeretnék elkészíteni. Ezek közül a jeges finomságok közül azt hiszem egy csokoládés jégkrém sem maradhat ki. A mascarponéból az utóbbi időben többféle… Tovább »

Sajtos tejszínes mini lepény baconnel, omlós tésztában

A sós quiche-k és mini lepények időszakát élem. Úgy érzem, ez most minden alkalomra jó nekünk. Melegen, frissen vacsorára, és legutóbb hidegen is klassz volt reggelire. Most egy születésnapi összejövetelre készítettem apró mini lepényeket. Ugyanúgy, mint kedvenc sós zöldséges quichem, ez a mini lepény is omlós tésztával készült. A tésztát muffin formákban sütöttem ki, és miután… Tovább »

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.   Hozzávalók (4 személyre): 3 ek olaj 30 dkg burgonya lereszelve 1 szál póréhagyma 3 tojás 1 dl tejszín 10 dkg kéksajt 3 ek paradicsompüré só, bors   1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk… Tovább »

Tavaszi zöldséges quiche

Múlt héten francia főzőkurzuson jártam, mert imádom a francia ételeket, nagyon sokoldalú a konyhájuk…. A francia konyha hagyományos étele a quiche, aminek alapja a klasszikus vajas tészta. Helyette használható leveles tészta is, de az nem lesz olyan finom omlós. Ebbe kerül az aktuális zöldség, vagy hús majd a tejszínes sajtos krém. Lehet sós, de akár édes változat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!