Wannabe Chef

Vasárnapi briós

Nálam mindig ez a briós készül hétvégén. Az a nagyszerű benne, hogy kalács alaptésztának is használható. Mostanában nem viszem túlzásba a főzést, mert nagyon kevés időm van, de sütni mindig szeretek – édeset, sósat, kekszet, tortát, kalácsot, bármit, akár ezt a brióst a vasárnap reggeli habos kávé mellé. Nem 20 perces recept, de elrontani sem… Tovább »

Amerikai palacsinta a gyerekeknek

Amióta Gergő már mindent ehet, például tejet és tojást is, sokszor készül nálunk palacsinta. Ez az amerikai palacsinta változat a fiúk egyik kedvence és hosszú hétvégi reggeleken gyakran sütjük, ha épp nincs más program. Lassabban sül, mint a hagyományos, ezért több időt is vesz igénybe az elkészítése. A recept a húgoméktól származik: a tojások fehérje… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Háztáji csemegék: gesztenyelisztes gnocchi gombával, tejszínnel

Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »

Muci poszt: Spenótos tészta

Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat?  Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon. **********     Tisztán emlékszem gyerekkoromra: tátott… Tovább »

Diós bucik gesztenyeliszttel

Karácsony előtt két héttel, a sok ünnepi poszt, gasztroajándék és nyereményjáték közé most beszorítok egy finom gesztenyelisztes diós buci receptet. A gesztenyeliszt olyan ételek és sütemények készítéséhez ajánlott, amelyekben érvényesülhet a gesztenye jellegzetes íze. Keverhetitek más lisztekkel is, de ki is váltható vele a liszt teljes mennyisége – ezt azoknak ajánlom, akik kedvelik a gesztenyeliszt kicsit füstösebb… Tovább »

Tiroli Schlutzkrapfen zsályás vajban

  Ez a tésztás étel  egy zöldfűszeres tortellini receptemre emlékeztet, ami végül a wannabe chef blog elindítására ösztönzött. Egy zöldfűszeres tortellini fotójával pályáztam több évvel ezelőtt egy főzőversenyre, aminek egyik “kiválasztottja” lettem. Ezután rengeteget inspirálódtam, később megszületett a wannabe chef ötlete… Azóta sokszor elkészült már itthon a tortellini, néhány héttel ezelőtt pedig találtam egy hasonló receptet: Ennek neve “tiroli schlutzkrapfen”, egy igazi tiroli népi… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Egészséges reggelik 2. rész: Lenmaglisztes kenyér

Régóta kísérletezem lenmagliszttel. Legalább három receptre leltem a neten, mire megtaláltam a megfelelőt. A keverés kényelmesen, nagyjából 5 perc alatt megvan, éjszaka kelesztem, és mivel sikerült eltalálnom végre a lenmagliszt arányt, senki meg nem mondja, hogy itthon sütöm. A lenmagliszt egyébként káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag. Mindemellett értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat… Tovább »

Háztáji csemegék: villámgyors csörögefánkok

    Anyukám receptje alapján készültek ezek a mennyei csörögefánkok és be kell valljam, hogy még tavaly sütöttem őket, de a napokban ismét megkívántuk. Ennek a fánknak a tésztája szárazabb és kevésbé olajos, mint a hagyományos fánké, ezért jobban is kedvelem. Mi leginkább baracklekvárral, kevés porcukorral meghintve szeretjük.   Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!