Wannabe Chef

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Quinoa saláta és pácolt sült tofu

  Sokáig idegenkedtem a tofutól, de az utóbbi időben több izgalmas receptet is találtam, s azóta többféleképpen is elkészítettem. Sokan nem szeretik a fűszeres ételeket, és azt hihetnénk, hogy a gyerekek sem eszik, pedig kisfiam, B. már egészen korán szívesen evett pikáns fogásokat, mint például a tofut, apró falatokban. Ez az étel a quinoa salátával nagyon laktató, finom, tápláló és egészséges.  Ha… Tovább »

Spenótos tofu burger és vöröslencsés vegaburger

Ha gyorsan elkészíthető, finom és tápláló gombócokat szeretnétek összedobni tipegőknek, vagy vegetáriánus vendégeknek, ez a két vegaburger recept telitalálat lesz. Paradicsomszeletekkel, mártogatósokkal biztosan szeretni fogják. A spenótos tofu burger és a vöröslencsés-zöldséges vegaburger receptje a nyári Fahéj magazinban jelent meg, a wannabe chef vegetáriánus grill receptjei között. Ezeket a fogásokat kínálhatjátok szendvics, bagett vagy saláta mellé is, de ne… Tovább »

Sajtos kölessel, gombával töltött sütőtök rukkola pesztóval

Amikor Zizinél megláttam a szezonnyitó első sütőtökös receptjét,  azonnal elkezdtem gondolkodni, hogy én vajon mivel töltenék meg egy sütőtököt? Hirtelen annyi ötletem támadt, hogy nem is tudtam volna közülük választani! Aztán teltek-múltak a napok és sütőtökből készítettünk isteni ropogós bundás zöldségeket (kakiagét), Jamie-féle pitét, és őszi zöldség tenpurát is, viszont a töltés elmaradt… Egészen mostanáig! Gyere és… Tovább »

Chilis-citromos-olajos tofunyársak és fűszeres répa joghurtos mártással

A Fahéj magazin felkérésére több vegetáriánus grill ételt készítettünk a lap nyári számába, amely “vegetáriánus grill” címen jelent meg. Az volt a célunk, hogy bemutassuk az olvasóknak, a vegetáriánus ételeket is el lehet készíteni változatosan és ízletesen grillen vagy raclette-en, baráti összejövetelekre vagy piknikre. Az egyik vegetáriánus összeállításunk egy chilis-citromos-olajos tofunyárs volt, mellé fűszeres grillezet répát… Tovább »

Sárgarépás füstölt tofugolyók

A füstölt tofut mostanában kezdem felfedezni magamnak. Számomra a tofu mindig is “natúr” élelmiszer volt. Talán azért, mert több, Japánban eltöltött év során szinte mindig csak a natúr változatával találkoztam, ami állagra valahogy sokkal lágyabb és krémesebb volt, mint az itthon kapható változatok. (Eleinte nehezen is érintett, hogy az itthon kapható tofuk elég kemények, pontosabban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!