Wannabe Chef

10 cukiság tojásból

A megszokott kedvencek (úgy mint: szaftos tájásrántotta, tükörtojás, mindeféle frittata, töltött- ill. kaszinótojás, illatos vaníliasodó az aranygaluskához stb.) mellett, pici kreativitással és kézügyességgel igazi remekművek készíthetők tojásból, amik nemcsak a gyerekek kedvencei, hanem a a gyerekzsúr és a hidegtálak üde színfoltjai is lesznek. Íme a mi “TOP 10” válogatásunk! 1. Egy félbevágott kemény tojásból viszonylag… Tovább »

Brokkolis quinoa és nyuszitojás bento

A bento ebédes dobozt jelent, amit általában úgy állítanak össze, hogy fehérje, szénhidrát, zöldség (esetleg pici édesség és gyümölcs) is legyen benne. Lényege, hogy többféle étel van szorosan összerendezve, tehát esetenként egymásra pakolva. Például koktélparadicsom, húsgolyók, mini palacsinták, mini szendvicsek, uborka szeletek salátalevélen, bármi, bármi, bármi! Húsvét közeledtével már alig vártam, hogy kipróbálhassam az új tojásformázómat, amit… Tovább »

Burgonyás hagymás omlett füstölt sonkával

A legutóbbi spanyol tapas kurzustól annyira feltöltődtem, hogy azóta, ha időm engedné megállás nélkül csak tapasokat készítenék a konyhámban. Újabb kísérletem húsvéti sonka hasznosítására a burgonyás hagymás omlett (tortilla de patatas), ami füstölt pulykasonkával vagy pörcösre pirított bacon szalonnával is elkészíthető. Sokacz Bernadett, a spanyol tapas kurzus vezetője megmondta mitől lesz “igazi spanyolos” az omlettünk: akkor, ha a belseje… Tovább »

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.   Hozzávalók (4 személyre): 3 ek olaj 30 dkg burgonya lereszelve 1 szál póréhagyma 3 tojás 1 dl tejszín 10 dkg kéksajt 3 ek paradicsompüré só, bors   1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk… Tovább »

Mini skót tojások

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretnék kicsit feldobni a szokásos fasírtot/tojásos fasírtot. Nálunk soha nincs tolongás az egybesült fasírtért, akár van a belsejében tojás (Stefánia szelet, apropó, vajon miért Stefánia?), akár nincs… Ezért hát nem is szoktam készíteni, mert úgysem fogyna el. Viszont maga az ötlet, hogy fasírtba tojást süssünk, mindig is tetszett. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!