Wannabe Chef

Jamie nyers csokoládé tortája

Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver  észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »

Jamie fűszeres almás karácsonyi süteménye

Ünnepekhez közeledve egyre gyakrabban lapozgatom a karácsonyi sütemény receptjeimet. Tervbe vettem erre a hétre még egy gyömbéres mézeskalácsot és dédnagymamám receptkönyvéből néhány aprósüteményt. A szezont egy tortával nyitottam: megsütöttem Jamie fűszeres almás karácsonyi tortáját. Karácsony összes íze benne van ebben a puha, omlós, édes, illatos tortában: alma adja az alapját, ettől lesz édes és marad nedves a piskótája sütés… Tovább »

Mandulás sütőtöktorta, krémsajtos mázzal és csokiforgáccsal

Ettetek mostanában igazán jó sütőtöktortát? Sok ideje kerestem egy finom sütőtökös süteményt, ezért az utóbbi időben többet is kipróbáltam. Megsütöttem már Jamie sütőtök tortáját is, ami lágy, és krémesen karamellás. A sütőtök ízét erősen ki lehetett érezni belőle, de én most egy könnyed, puha, piskótás tésztára vágytam inkább. Ez az édesség szuper finom: a tortába mandula és kevés sütőtök került,… Tovább »

Céklás kakaóbab-töretes csokitorta

Annak, aki még nem készített süteményt céklából és csokoládéból, ajánlok egyet. Nem túl tömény, kissé édes, de mégis nagyon csokis, és nagyjából negyed óra sütés után árad a konyhából a csokoládé illat. Már nagyon rég szerettem volna egy igazán jó céklás csokitortát sütni és mostanáig több receptet is kipróbáltam. Egyik alkalommal száraznak éreztem, és kesernyésnek, mintha… Tovább »

Mesés Tatin-torta nektarinból

A klasszikus Tatin-tortának az a története, hogy a Tatin nővérek egyike almatortát készített, de véletlenül túl sokáig hagyta a sütőben. Úgy próbálta menteni a menthetőt, hogy a sütit a feje tetejére fordítva tálalta fel és a vendégek bolondultak érte. Lehet variálni a gyakorlatban bármivel, alma helyett szilvával, birsalmával, sárgabarackkal. Nálunk rég volt már sütemény, mostanában lusta is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!