Wannabe Chef

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »

Epres joghurtfagyi

Egy-két évvel ezelőtt nagyon sok receptet írhattam az NLCafé Gasztro rovatába, és házi fagyi és jégkrém recepteket kísérleteztem ki, amihez nincs szükség fagylaltgépre.  Ez az epres joghurtfagyi, aminek a receptjét most megosztom veletek, a banán és a mascarpone miatt nem túl diétás, de azt hiszem ezen nem fogunk összeveszni, mert még eper, joghurt és vanília ízesíti, más mesterséges adalék nincs… Tovább »

Málnás smoothie bowl kókusztejjel

Ha tudatosan megtervezem a napot, akkor a reggeli készülődésben is tudok időt szakítani egy frissítő turmix elkészítésére. Egy időben nagyon sok smoothie és juice recept került fel a blogra. Deliciously Ella, Zizi Kalandjai és Green Kitchen Stories blogján is rengeteg inspiráló receptet találni. Olvashattatok már smoothie bowlról (ehető turmix) a blogon korábban, ami kicsit sűrűbb a megszokott turmixoknál, ezért tányérban kínálható, és édesíthető banánnal, krémesítéshez pedig lehet… Tovább »

Alma körte smoothie bowl

A turmixokat mostantól tányérokban is kínálhatjuk. Az alapja kicsit sűrűbb smoothie/turmix gyümölcsökkel, joghurttal vagy tejjel keverve. Kerülhet bele alma, körte, bogyós gyümölcs, citrusfélék és édesíthetjük banánnal, krémesítéshez pedig használhatunk mandulavajat, földimogyoróvajat. Aki bátor, adhat a turmixhoz semleges ízű zöldeket, például spenótleveleket is. Díszíthetjük aszalt gyümölcsdarabokkal, olajos magvakkal, chia maggal, lenmaggal, kókuszreszelékkel, de akár friss, felaprított gyümölcsökkel is. A recept 1-2… Tovább »

Krémes földimogyoróvajas, csokoládés turmix

Ez a krémes, földimogyoróvajas csokoládés turmix olyan, mint egy desszert, a hozzávalóiból mégis tápláló és egészséges reggelit készíthetünk magunknak. A tehéntejet helyettesíthetjük mandulatejjel, használhatunk hozzá otthon is elkészíthető földimogyoróvajat vagy kesudióvajat, a turmix édesítéséhez pedig mézet.   Elkészítés ideje: 5 perc Hozzávalók (2 turmixhoz):   2 érett banán, meghámozva és felszeletelve 2 evőkanál földimogyoróvaj (vagy kesudióvaj)  2 evőkanál… Tovább »

Vasárnapi briós

Nálam mindig ez a briós készül hétvégén. Az a nagyszerű benne, hogy kalács alaptésztának is használható. Mostanában nem viszem túlzásba a főzést, mert nagyon kevés időm van, de sütni mindig szeretek – édeset, sósat, kekszet, tortát, kalácsot, bármit, akár ezt a brióst a vasárnap reggeli habos kávé mellé. Nem 20 perces recept, de elrontani sem… Tovább »

Megújult a Wannabe Chef + házi földimogyoróvaj

Örömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.A megújult blog… Tovább »

A legszebb ajándékom: Süti vagy nem süti receptkönyv

Nagyon régóta gyűjtöm a receptkönyveket. Vannak olyanok, amiket rendszeresen előveszek, vannak olyanok, amikből nem főzök, csak a kezembe veszem és olvasgatom időnként, és vannak kedvencek, amiket épp folyamatosan forgatok és gyakrabban használok. Ebben az évben nem kaptam karácsonyra szakácskönyveket, de részt vehettem egy nagyon izgalmas munkában az év második felében, egy új receptkönyv elkészítésében. Novemberben… Tovább »

Interjú a Superandsimple.com bloggerével + JÁTÉK

A játék lezárult, a Csendes Éj posztert Mezőfi Edit nyerte! Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot belső üzenetben Facebook-on, vagy írj az info@wannabechef.eu e-mail címre hogy megbeszélhessük, hová postázzam a nyereményedet! Mindenkinek köszönöm, aki játszott! Boldog karácsonyt kívánok! Orsi *** Engem személy szerint elkápráztat Fanni alkotási vágya, a díszes kézírás művészete: Fanni egyedi illusztrációkat készít, képei stílusa, hangulata… Tovább »

*** KISKARÁCSONY, NAGYKARÁCSONY ***

A ünnepek közeledtével csokorba szedtem a karácsonyi recepteket, hogy megkönnyítsem a készülődést, itt megtaláljátok a legjobb gasztro ajándék ötleteket is a blogról. Találtok benne karácsonyi aprósüteményeket, vendégvárókat, inspiráló ötleteket az ünnepi menükhöz, tortákat, pitéket, és tippeket ahhoz is, hogyan készítsetek könnyen ehető gasztro ajándékokat. Mindenkinek örömteli ünnepi készülődést kívánok!   KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNYEK, ÉDES VENDÉGVÁRÓK Gluténmentes zserbós muffin… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!