Wannabe Chef

Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például  juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »

Vegán vöröslencse-zab burger + 4 vega fasírt recept

Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept.  Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához… Tovább »

Egészséges reggelik 5. rész: zabos-banános keksz

Mióta igazán hidegek a reggelek, a smoothie-kat és a juice-okat lassan felváltják nálam az egészséges, meleg gyógyteák. Sokszor úgy érzem, ilyenkor a gyümölcs már nem elegendő a reggeli órákban, szükség van valamire, ami egész délelőtt energiát ad. Néhány hete akadtam rá egy külföldi blogon erre a zabos keksz receptre, aminek zabpehely és kókusz adja az alapját és pépesített banánnal lehet édesíteni. Legutóbb adtam hozzá kevés mézet is. Nagyon gyorsan bekeverhető,… Tovább »

Vaníliás porridge eperrel és pirított mandulával hűvös, nyár eleji estékre

Június elején senki sem akarta elhinni, hogy itt a nyár, olyan hűvös és esős volt az idő. Volt olyan reggel, amikor már-már azon gondolkodtam, hogy bekapcsolom a fűtést. A munkahelyen is mindenki vacogva (na jó, ez azért kicsit túlzás) űlt, amikor egyszercsak megszólalt az egyik munkatársam: “Mit akartok? Tipikus május végi-június eleji közép-angliai időjárás!” Ez a mondat űltette a fejembe… Tovább »

Vegán zabpelyhes palacsinta

Imádok palacsintát készíteni! B-vel a banános palacsinta a kedvencünk, de ezzel a zabpelyhes palacsintával is le lehet kenyerezni, ha épp nincsen étvágya. Nagyon jó választás lesz azoknak, akik szeretik a kényeztető, cukormentes, hétvégi reggeliket. A morzsásra darált zabpehelytől kicsit darabosabb palacsintára kell számítani, de én pont ezt szeretem benne. Banánpürével, mézzel, áfonyaszósszal, cukormentes gyümölcslekvárral is mennyei! Gyere és látogass… Tovább »

Almás morzsa csokoládéval

Zabpelyhes morzsáról írtam már a blogon kétfélét is egy bejegyzésen belül: az egyik áfonyával és szilvával, a másik pedig meggyel készül. Ez a morzsa golden almából sül, és a karamellizált gyümölcsbe csokoládé is kerül. A morzsás süteményekben az a legjobb, hogy a gyümölcsöket évszakok és ízlés szerint változtathatjuk és számtalan formában a nap minden órájában fogyasztható. Én melegen… Tovább »

Édes krémes reggeli joghurt

Ha választanom kellene reggelire egy sajtos-sonkás szendvics, és egy csinos csokoládés croissant között, bevallom biztos az utóbbit szeretném. Nem tagadom, édes szájú vagyok, ezért is dobtam fel a szokásos reggeli joghurtomat. Most görög joghurtot vettem, abba zabpehely, vad vörös áfonyalekvár is került. Beledobtam egy ringlót is és megszórtam pár szem csokoládés drazséval, én az apró szemű mazsolás drazsét szeretem, de ha a… Tovább »

Kétféle gyümölcsös zabpelyhes morzsa

A zabpelyhes morzsára az utóbbi időben annyira rákattantam, hogy múlt héten meggyel, áfonyával és szilvával is elkészítettem. Kedvenc zöldségesemnél csak japán szilvát kaptam, a meggy és az áfonya szezonja már rég lement.  De ez engem cseppet sem zavar, hiszen ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből… Tovább »

Zabpelyhes málnaturmix

Korábbi munkahelyemnek köszönhetően már akkor volt szerencsém számos Innocent Smoothie-t megkóstolni, amikor itthon még nem is árulták azokat. Azóta már itthon is kapható Innocent, én mindenesetre maradok a házi változatnál. Az otthoni gyümölcsturmixoknak megvan az az előnye, hogy azt dobálhatok bele amit csak akarok, másrészt édesíthetem is kedvemre. Mert én bizony úgy szeretem. Ebbe a málnaturmixba különösen kell az édesítés, hogy kompenzálja a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!