Wannabe Chef

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »

Falafeles vegaburger

Erre a mennyei falafeles vegaburgerre @parisbyvegan Instagramján akadtam rá még tavasszal. Kísérleteztem vele párszor és kicsit az ízesítésén is változtattam. A gyerekeken teszteltem először, nagyon édesek voltak, ahogy egyszerre falták mindketten, pedig mostanában inkább quinoából készítem nekik a zöldséges burgereket. Friss, ropogós zöldségek és a hagymás, csicseriborsós falafel íze egyetlen fűszeres vegetáriánus burgerben: tökéletes ebéd vagy vacsora egy finom, puha… Tovább »

Gyors vacsora: grillezett zöldségek

Ez az étel nagyon finom, tápláló és egészséges. A grillezéshez válasszatok színes zöldségeket, például cukkinit, padlizsánt, sárgarépát. Használhattok a pácoláshoz kevés chilit is. Ha kedvetek van, próbáljátok még ki a blogról grillezett burgonya mellé a zöldfűszeres joghurtos mártást, vagy desszertnek a sült gyümölcsöket. Jó étvágyat! Gyors vacsora: grillezett zöldségek Hozzávalók 4 személyre: 1 padlizsán 2 cukkini 2 paprika 2 sárgarépa A páchoz: 2 dl olívaolaj… Tovább »

Almás banános bébispenót smoothie

A zöld turmixok alapja nagyobb részben gyümölcs. Ez lehet energiát adó banán, körte, ananász, eper, vagy amihez épp kedvetek van. Ezekhez jön pár marék zöld levél, például klasszikus spenót, sóska, madársaláta, kelkáposzta vagy angolzeller. Ez a smoothie attól izgalmas, hogy többféle zöld is keverhető hozzá, mégsem azok ízei dominálnak, hanem a gyümölcsöké. Aki nem szereti a… Tovább »

Málnás spenót smoothie

Néhány héttel ezelőtt az az óriási öröm ért, hogy 3 frissítő gyümölcsös smoothie receptem jelenhetett meg a Nők Lapja Café gasztro rovatában. Miközben a blogomon és a Facebookon kis szünet volt az utóbbi időben, ezalatt sok-sok recept készült, ezek a finomságok fel is kerülnek hamarosan az oldalra… A gyümölcsös smoothie-knál arra törekedtem, hogy mindenképp szezonális gyümölcsből… Tovább »

Banános almás zöld smoothie

Nagyon várom már a nyarat, az igazi nyarat. Szeretnék végre házi gyümölcsös jégkrémeket készíteni nyári gyümölcsökből, és szezonális zöldségekből sütni a kertben valami finomat. Kicsit kornyadozunk még mindannyian a családban, úgy érzem, de ilyenkor  a gyümölcsökből és zöldségekből készült hűsítő smoothie-k meghozzák a hangulatom és felfrissítenek. Tavasszal gyakran iszom smoothie-t a délelőtti órákban és mivel van gyümölcscentfirugám, juice-t is… Tovább »

Háztáji csemegék: gesztenyelisztes gnocchi gombával, tejszínnel

Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »

Vegán vöröslencse-zab burger + 4 vega fasírt recept

Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept.  Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához… Tovább »

Zöldségpüré babáknak paradicsommal és sajttal

Második kisfiam, G. már egészen születésétől kezdve teljesen más, mint a bátyja, akár a fejlődését, akár az étvágyát tekintve. Sokkal jobban kedveli a sós ízeket (burgonyát, paradicsomot), ezért ezekkel kombinálok és kevésbé az édesekkel, mint a sütőtök vagy az édesburgonya. Később is a sósabb zöldségpürék lettek a kedvencei. Szerencsére G. szívesen fogyasztja a húst, így nem kell… Tovább »

Muci poszt: Spenótos tészta

Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat?  Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon. **********     Tisztán emlékszem gyerekkoromra: tátott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!