Hamburgert házilag készíteni sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnánk. Az eredmény pedig! Mondanom sem kell, hogy lehengerlő, mert szinte pillanatok alatt elkészül -ha nem is lángon sütve, de serpenyőben, vagy faszén parázson- a zamatos hamburger friss zöldségekkel és ropogós salátalevéllel. Ha még krumplit (és hagymakarikákat) is sütünk hozzá, már egy tartalmas ételt kapunk, ami ugyan nem egészen Update 1-es, de biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!
A legfontosabb hozzávalókat; a hamburger zsömlét és a darált marhahúst (hogy a marhának melyik részét vegyük bízzuk csak bátran a hentesre!) szinte bármelyik szupermarketben beszerezhetjük. És hogy a húspogácsán kívűl még mi kerüljön a zsömlébe? Azt mindenkinek a fantáziájára bízom! (Én vékonyan megkentem a pirított zsömléket vajkrémmel, erre jött a salátalevél, sült bacon, uborka szeletek, a duci húspogácsa sajttal és pici ketchup-pal, a sort pedig illatos lilahagyma karika és paradicsom zárta. Nyammm!)
A legfontosabb hozzávalók (4 duci, szaftos húspogácsához):
– 40 dkg darát marhahús
– 1 tojás sárgája
só, frissen őrölt bors
1. Ezeket a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ha kicsit pikánsabb húspogácsákat szeretnénk, adhatunk még a masszához 1 kis fej apróra vágott, üvegesre párolt hagymát, 1 teáskanál mustárt és ketchup-ot, 1 evőkanál Wochester szószt, esetleg 4 csipet őrölt koriandert és piros paprikát is.
2. Osszuk a masszát 4 egyenlő részre és formázzunk húspogácsákat! (Én először golyókat formáztam, majd darab sütőpapírt terítettem a húsgolyókra és a tenyeremmel kilapítottam őket.)
3. Meleg serpenyőben, pici olajon süssük a húspogácsák mindkét oldalát kb. 3-3 percig, a sütés végén tegyünk egy szelet sajtot a pogik tetejére. Szépen rá fog olvadni!
4. Én a serpenyőbe tettem a zsömléket is kicsit pirulni, de nem ettől el is lehet tekinteni, ha valaki siet.
5. Halmozzuk a zöldségeket, sült bacont, húspogácsát a zsömlére, és KÉSZ!
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: