Wannabe Chef

Könnyű szezámos csirke brokkolival

Rohanós napokra tökéletes étel, mert gyorsan és könnyen elkészíthető. És nem is annyira kalóriadús, viszont tápláló és nagyon ízletes. A mai köret kókusztejjel párolt jázmin rizs volt hozzá (egyik nagy utazó ismerősöm szerint Zanzibáron így készítik). Egyáltalán nem bántam meg, hogy kipróbáltam a zanzibári verziót, mert a kókusztej nagyon finom aromát adott az egyébként is illatos jázmin rizsnek. Eddig mindig kicsit száraz lett a jázmin rizs, de ma (lehet, hogy a kókusztej miatt?) nagyon finomra sikerült! Csaj ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók:

– 30 dkg csirkemell falatkákra vágva

– 2 tojás fehérje

– 2-3 ek étkezési keményítő

– párolt brokkoli ízlés szerint

– só, bors, olaj a sütéshez

 

A “szezámos bevonathoz”:

– 2 ek méz (felmelegített)

– 2 ek szójaszósz

– 2 ek pirított szezámmag

– 1 gerezd zúzott fokhagyma

– 1 kk reszelt gyömbér (elhagyható)

– 1 újhagyma a zöldjével együtt felkarikázva

ízlés szerint csili pehely, szezám olaj és reszelt cirtomhéj

 

1. A keményítőt csomómentesre kevertem a tojás fehérjével.

2. A húst enyhén sóztam, borsoztam (gomashiot kevertem a bevonatba és az is sós volt, ezért csak kicsit sóztam be a húst), majd beleforgattam a keményítővel elkevert fehérjébe.

3. Serpenyőben kevés olajat melegítettem, abban sütöttem ki a hús falatkákat.

4. Amíg a  hús sült, összekevertem a “bevonat” hozzávalóit, majd

5. Egy tálban összeforgattam a kisült húst, a brokkolit és a mézes mázt. Jázmin rizs tetejére halmoztam. (Tálaláskor meghinthetjük még szezámmaggal és reszelhetünk rá citromhéjat is.)

A mai jázmin rizst  úgy készítettem, hogy kb. 20 dkg rizshez adtam 3 dl vizet, 1 dl kókusztejet és egy nagy csipet sót. Megpároltam. (Zanzibáron -állítólag- párolás után tepsibe öntik a rizst és 5-10 percre 180-200 fokos sütőbe teszik. Szerintem teljesen feleslege sütőbe tolni. Anélkül is finom. )

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Glad to visit this blog, keep it going.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!