Wannabe Chef

Brownie olvadt csokidarabkákkal

Életem első brownieját nagyjából tíz évvel ezelőtt ettem egy puccos budai étteremben. A mai napig emlékszem, úgy feldíszítették a tányért, hogy a lényeg nem is látszódott  belőle, s mire odaértem volna, hogy belekóstoljak, már jól laktam a körítéssel.

Előre szólok: ez a brownie borzalmasan egyszerű, ám annál finomabb. Szaladós hétköznapokon, mindenféle flanc nélkül készítem el, és önmagában, szimplán az olvadó csokidarabkákkal is megállja a helyét. Bár kihűlve, mondjuk másnap reggel a mikróval is újra életre lehet kelteni a csokit benne, mégis a sütőből kivéve, kissé langyosan, kiskanállal az igazi.

 

Recept:

400 g cukor

3 tojás 

225 g puha vaj vagy margarin 

80 g cukrozatlan kakaópor 

115 g liszt 

¼ tk sütőpor

¼ tk só

1 tábla/100 g étcsokoládé

1. A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 175 fokra (gázsütőn 2-es fokozat). Egy közepes tepsit kikenek margarinnal. 

2. Összekeverem a cukrot, a 3 tojást, a puha vajat, vagy margarint és a kakaóport. Ha ezzel megvagyok, hozzákeverem a többi száraz hozzávalót: a lisztet, a sütőport és a sót.

3. Most következik a lényeg, a csoki. Sokfélével próbálkoztam már, jól olvadnak a különböző bevonó csokik is, de ízét tekintve a kicsit magasabb kakaótartalmú étcsokoládék váltak be. Nem morzsásra aprítom, hanem nagyobb darabkákra (nagyjából egy csokikockát kettő felé), hogy legyen minek elolvadnia a masszában sütés közben. Ha a csokikat is belekevertem fakanállal a tésztába, az egész masszát bekanalazom a tepsibe.

4. Nagyjából 30-35 perc kell, amíg rendesen megsül, de még nem száraz és égett a széle.  Akkor jó, ha még ragacsos, és krémes a belseje, ami fapálcikával könnyen tesztelhető.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!