Életem első brownieját nagyjából tíz évvel ezelőtt ettem egy puccos budai étteremben. A mai napig emlékszem, úgy feldíszítették a tányért, hogy a lényeg nem is látszódott belőle, s mire odaértem volna, hogy belekóstoljak, már jól laktam a körítéssel.
Előre szólok: ez a brownie borzalmasan egyszerű, ám annál finomabb. Szaladós hétköznapokon, mindenféle flanc nélkül készítem el, és önmagában, szimplán az olvadó csokidarabkákkal is megállja a helyét. Bár kihűlve, mondjuk másnap reggel a mikróval is újra életre lehet kelteni a csokit benne, mégis a sütőből kivéve, kissé langyosan, kiskanállal az igazi.
Recept:
400 g cukor
3 tojás
225 g puha vaj vagy margarin
80 g cukrozatlan kakaópor
115 g liszt
¼ tk sütőpor
¼ tk só
1 tábla/100 g étcsokoládé
1. A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 175 fokra (gázsütőn 2-es fokozat). Egy közepes tepsit kikenek margarinnal.
2. Összekeverem a cukrot, a 3 tojást, a puha vajat, vagy margarint és a kakaóport. Ha ezzel megvagyok, hozzákeverem a többi száraz hozzávalót: a lisztet, a sütőport és a sót.
3. Most következik a lényeg, a csoki. Sokfélével próbálkoztam már, jól olvadnak a különböző bevonó csokik is, de ízét tekintve a kicsit magasabb kakaótartalmú étcsokoládék váltak be. Nem morzsásra aprítom, hanem nagyobb darabkákra (nagyjából egy csokikockát kettő felé), hogy legyen minek elolvadnia a masszában sütés közben. Ha a csokikat is belekevertem fakanállal a tésztába, az egész masszát bekanalazom a tepsibe.
4. Nagyjából 30-35 perc kell, amíg rendesen megsül, de még nem száraz és égett a széle. Akkor jó, ha még ragacsos, és krémes a belseje, ami fapálcikával könnyen tesztelhető.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: