Örök kihívás volt nekem mindig is, hogy a ketchup-mustár-majonéz szent hármasánál jobb “szószt” tegyek az asztalra a páromnak. El kellett fogadnom, hogy a pizzára, a hamburgerbe, vagy akár a sült krumplihoz nélkülözhetetlenek ezek, de van az úgy, hogy jobb, mikor egy mártás eredeti alapanyagokból készül.
Ez a joghurt alapú mártás az egyik favoritom, feldobja az egész menüt és szinte mindenhez passzol. Grillezett csirkemellhez kiváló, és ha épp van otthon répa vagy zellerszár, akkor azt is lehet mártogatni bele. Én legutóbb rozmaringos burgonyára borítottam. Bármivel is kínálom, előtte 1-2 órát a hűtőbe állni hagyom, mert hidegen jó és egy kis idő kell mire összeérnek benne az ízek.
Recept:
2 dl joghurt
pár szál friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
só és bors
1. A petrezselymet és a bazsalikomot apróra vágom, a fokhagymát finomra zúzom, és ezeket beborítom a friss joghurtba.
2. Só és bors mehet még bele, és miután összekevertem alaposan, bedobom a hűtőbe 1-2 órára.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: