Az előre felkockázott bacon szalonna nagy találmány. Általa sikerült ugyanis megszerettetnem a zöldségeket a párommal. A bacon szalonna gyorsan megsül, és sós íze jól passzol a legtöbb zöldségféléhez. Tejszínes gombás mártáshoz is dobok mindig keveset, bár a zöldség önmagában is zamatos ízt kap a szalonnától. Mindig az enyhén sózott, gyorspácolt császárszalonnát veszem, azt az előre felkockázott fajtát. Zöldségesnél ritka a friss és jó minőségű, szálában meghagyott sötétzöld ceruzabab, ezért inkább maradok a fagyasztott verziónál, így is pompás lesz a végeredmény. Ha komplett vacsorát akarnék, csirkemájat körbetekerek bacon szalonnával és amíg ez sül a sütőben, addig a zöldbab is elkészül.
Recept:
400 g ceruzabab vagy mélyhűtött vágott zöldbab
1 evőkanál olívaolaj
100 g bacon szalonna kockákra vágva
1. Egy lábasban vizet forralok, kicsit sózom és 3-4 percig főzöm benne a babot. Közben felhevítem az olajat egy serpenyőben, és a szalonnakockákat pörcösre pirítom.
2. Leszűröm a zöldbabot, és a serpenyőbe borítom. Rázogatom, hogy minden szálát bevonja az olaj, majd tálalom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.