Úgy kezdődött hogy volt itthon egy rakás friss fügém. Mert a zöldséges megfűzött és rám sózott ismét egy drága gyümölcsöt, majd győzködött, hogy főzzek belőle pálinkát vagy lekvárt…. Miután ez az első próbálkozásom a friss fügével, inkább valami egyszerűbbel kezdem, azt hiszem. Ráadásul az utóbbi időben rengeteg édességet készítettem, ezért most egy kis zöldre vágytam. A zöldsaláta nekem mindig jó alap egy könnyű vacsorához, egy kis prosciutto pedig tényleg nem tud elrontani semmit, így a fügés sonkás gorgonzolás saláta receptje jó indulásnak bizonyult. Azoknak, akik még nem készítettek semmit fügéből, tényleg csak ajánlani tudom.
Recept:
6 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál balzsamecet
8 darab érett füge
15 dkg gorgonzola sajt
10 szelet prosciutto (vékony szárított sonka)
4 maroknyi salátakeverék
1 maroknyi ruccola
só és bors
1. A salátaöntethez elkeverem az olívaolajat és a balzsamecetet. Sózom és borsozom, majd félreteszem.
2. A fügéket félbe vágom, és a salátakeverékre teszem őket. A sonkát kisebb darabokra vágom és a feldarabolt sajtot is halmokba rárakom a salátára. Meglocsolom a salátaöntettel, megforgatom óvatosan és tálalom. A recept 4 főre szól.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: