Wannabe Chef

Fügés sonkás gorgonzolás saláta

Úgy kezdődött hogy volt itthon egy rakás friss fügém. Mert a zöldséges megfűzött és rám sózott ismét egy drága gyümölcsöt, majd győzködött, hogy főzzek belőle pálinkát vagy lekvárt…. Miután ez az első próbálkozásom a friss fügével, inkább valami egyszerűbbel kezdem, azt hiszem. Ráadásul  az utóbbi időben rengeteg édességet készítettem, ezért most egy kis zöldre vágytam. A zöldsaláta nekem mindig jó alap egy könnyű vacsorához, egy kis prosciutto pedig tényleg nem tud elrontani semmit, így a fügés sonkás gorgonzolás saláta receptje jó indulásnak bizonyult. Azoknak, akik még nem készítettek semmit fügéből, tényleg csak ajánlani tudom.

 

 

Recept:

6 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál balzsamecet

8 darab érett füge

15 dkg gorgonzola sajt

10 szelet prosciutto (vékony szárított sonka)

4 maroknyi salátakeverék

1 maroknyi ruccola

só és bors

1. A salátaöntethez elkeverem az olívaolajat és a balzsamecetet. Sózom és borsozom, majd félreteszem.

2. A fügéket félbe vágom, és a salátakeverékre teszem őket. A sonkát kisebb darabokra vágom és a feldarabolt sajtot is halmokba rárakom a salátára. Meglocsolom a salátaöntettel, megforgatom óvatosan és tálalom. A recept 4 főre szól.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!