Aki szereti a hosszú, pizsamás, asztalra kipakolós reggeliket, annak ezt a pirítósra kenhető különleges citromkrémet ki kell próbálnia! A lemon curd néven is ismert citromkrémtől ez abban különbözik hogy kihagytam belőle a tejszínt, de egy valami még került bele, a juharszirup, így az eredmény pedig sokkal inkább egy pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik egy szokásos dzsemtől. Fél óra alatt kész van, kis keverés, majd hűtés után rögtön fogyasztható és 3 hétig eláll. Kávé vagy tea mellé pazar reggeli. A recept után beszéljenek helyettem inkább a képek.
Recept:
10 dkg vaj
18 dkg cukor
1 dl citromlé
1 kk citromhéj
2 tojás
2 ek juharszirup
1. A vajat felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a a láboshoz amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak.
2. A főzés ideje attól függ, mikorra sűsűrödik be a krém, nálam ez nagyjából 20-30 perc volt, inkább arra figyeltem, mikor tapad a kanálra a krém.
3. Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakom és még melegen lezárom. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.
A recept az Éva magazin egy korábbi számában jelent meg. Én annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb cukrot raktam bele és juharsziruppal ízesítettem.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: